КСБ организира форум за възможностите на финансовите инструменти в подкрепа на бранша

Третата конференция е под патронажа на Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие към ЕП, специални гости ще бъдат зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен и зам.-президентът на ЕИБ Вазил Худак

Прочетена: 100

Ренета Николова

Камарата на строителите в България (КСБ), Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент, и вестник „Строител“ за трета поредна година организират конференцията „Предизвикателствата пред кохезионната политика 2014 – 2020 г.“. Тази година темата е: „Гъвкав Европейски бюджет и финансови инструменти в подкрепа на строителния сектор”.

„За мен е чест, че вече трета поредна година заедно с КСБ организираме годишната конференция. Надявам се, че тя ще бъде точно толкова иновативна, интересна и ползотворна, както и предишните две“, заяви в специално интервю за в. „Строител“ Искра Михайлова.

„Тази година сме се постарали да наблегнем на новите моменти в кохезионната политика в контекста на общата инвестиционна политика на Европейския съюз“, обясни тя и подчерта, че специални гости на събитието, което ще се проведе на 20 юли в „София хотел Балкан“, са зам.-председателят на Европейската комисия, който отговаря за инвестиционната политика на ЕС, и зам.-президентът на Европейската инвестиционна банка Вазил Худак, който отговаря за инвестиционната политика и връзката с кохезионната политика на ЕИБ.

„Двама души, които в момента водят процесите за инвестиции в ЕС и които са лично отговорни за проектирането на бъдещето на инвестиционната политика на Съюза след 2020 г. Надявам се техните презентации да бъдат интересни. Очаквам много ползотворна дискусия, защото КСБ може да допринесе с идеи и предложения за по-ефективна политика в сферата“, подчерта Михайлова.

Във форума ще се включи и новоизбраният президент на Европейската федерация на строителната индустрия FIEC Киетил Тонинг, встъпващ в длъжност през 2018 г.
„2017 и 2018 г. трябва да бъдат ударни за договарянето по оперативните програми – ние да сме договорили 100% и да има ангажимент за тези плащания. Да се разчита на договаряне през 2019 г. е рисково. Има вероятност Обединеното кралство да не внесе вноските си за 2019 и 2020 г., което ще доведе до спиране на част от програмите“, посочва още в интервюто за изданието на КСБ председателят на Комисията по регионално развитие.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.07.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.