Обръщение

Прочетена: 140

 

 

ДО
Г-Н РУМЕН РАДЕВ
ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
КОПИЕ:
ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
Г-Н ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС

ОБРЪЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

Камарата на строителите в България обединява над 5500 строителни компании, които осигуряват над 200 хил. работни места. Обръщаме се към Вас, за да изразим категоричната си подкрепа за приетия от НС на 27.07.2017 г. Законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда. С приетия законопроект се облекчават процедурите по обжалване във връзка с осъществяването на инвестиционни проекти от голям обществен интерес, каквито са обектите с национално значение и стратегическа важност.

Свидетели сме на опит законът да бъде спрян от страна на псевдо природозащитни организации, които от години препятстват инвестиционния процес в страната. Реализацията на редица големи инфраструктурни обекти беше забавена заради тези организации, страната ни загуби евросредства, а най-големият потърпевш са българските граждани и обществото. Блокирането на закона ще създаде сериозни пречки пред строително-инвестиционния процес, нестабилност в бранша и заетостта, която той осигурява.

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

обръщаме се към Вас от името на строителния бранш на България с апел да не налагате вето върху приетия от 44 НС ЗИД на ЗООС.

 

С уважение,

Инж. Николай Станков
Председател на УС на КСБ

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.08.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.