Честит Димитровден!

Прочетена: 170

Уважаеми колеги,

 

От името на Управителния съвет на Камарата на строителите в България и от мое име имам удоволствието да Ви поздравя с професионалния празник на българските строители – Димитровден! 2017 г. е специална за бранша година, през нея отбелязваме и 10-годишния юбилей от създаването на Камарата на строителите в България. За изминалия период тя се разви и утвърди като най-авторитетната браншова организация, защитник на интересите на бранша, незаобиколим фактор в обществения живот, търсен и необходим партньор на институциите.

Традицията повелява на 26 октомври да направим равносметка за свършеното през изминаващата година. Навремето с настъпването на зимата е идвал и краят на активния строителен сезон. Днес новите технологии променят възможностите пред строителите. Но традицията остава – оценяваме постигнатото през годината и поставяме нови цели.

И през 2017 г. заедно направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато стремежите са ясно формулирани, когато сме единни и убедени в отстояваните каузи, ние можем да утвърдим лоялните правила в бранша. Пример за това са изработените заедно с Министерството на околната среда и водите типови тръжни  документи за проектите в сектор „Води“. Продължаваме активно да предлагаме промени и в останалата нормативна база, касаеща инвестиционния процес у нас. Защитихме и продължаваме да подкрепяме Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, която осигурява работа на малките и средните фирми от бранша. Камарата освен като коректив отново се доказа като полезен партньор на държавата.

Годината беше много динамична, но и запомняща се заради редица строителни достижения. Някои от тях можете да видите в четвъртата изложба по повод Деня на строителя, организирана от КСБ и в. „Строител“ със съдействието на Столичната община.

Тенденциите сочат ръст в строителството. 2018 се очертава като изключително активна година. Предстоят да бъдат обявени редица обществени поръчки и да започне реализацията на важни проекти от програмния период.  

Нека да продължим да бъдем силни заедно, нека имаме шанса да покажем професионализма си с изпълнението на още повече обекти, с които да направим страната по-красива, по-модерна и по-привлекателна за инвестиции.

 

Скъпи колеги,

 

Благодаря Ви за положените усилия и проявения професионализъм. Големите и малките победи на бранша през изминалите 10 години нямаше да бъдат възможни без всички Вас – членовете на КСБ. Искрено се надявам пред Камарата и строителния сектор на България да предстоят още повече поводи за радост и гордост от постигнатото.

Приемете моите най-сърдечни пожелания към Вас и Вашите семейства за крепко здраве, късмет и лично щастие! И нека заедно да постигаме още много строителни успехи!

 

Инж. Николай Станков,

Председател на УС на КСБ

Сподели в социалните мрежи

Автор на 26.10.2017. Категория КСБ, Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.