КСБ връчи строителните „Оскари“ за 2016 г.

Прочетена: 239

Камарата на строителите в България (КСБ) връчи отличията на най-добрите компании в сектора. Това стана на традиционния Бал по повод Деня на строителя – 26 октомври, който тази година съвпада и с 10 години от създаването на КСБ. Събитието се проведе в „София хотел Балкан“. Домакин бе председателят на Управителния съвет на КСБ инж. Николай Станков.

Сред официалните гости бяха президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев, Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, Велик Занчев – зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, експерти от държавни ведомства и др. Събитието събра водещи строителни фирми.

„Отбелязваме не само Димитровден – Деня на строителя, но и 10 години от създаването на Камарата. С повечето от Вас се познаваме и знаем как беше изградена Камарата, колко усилия положи секторът, за да бъде приет Законът за Камарата на строителите, който даде основата за определянето на  ясни правила в отрасъла, за гарантирането на ред, равнопоставеност, прозрачност”, заяви при откриването на Годишния бал инж. Николай Станков, председател на УС на КСБ.

„Безспорен факт е, че за изминалия период Камарата се разви и утвърди като най-авторитетната браншова организация, защитник на интересите на бранша, незаобиколим фактор в обществения живот, търсен и необходим партньор на институциите“, каза още председателят на КСБ. Той връчи почетния знак на Камарата на двамата почетни председатели на КСБ – инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, по повод 10-годишния юбилей и за техния цялостен принос за развитието и утвърждаването на организацията през годините.

В приветственото си слово зам.-министърът на транспорта Велик Занчев подчерта, че за 10-годишния период Камарата се е утвърдила като важен партньор на държавата. „Вие сте една от най-влиятелните организации у нас“, акцентира той.

„КСБ се грижи не само за интересите на строителите, но и да има браншът добър престиж. Столичната община е най-големият възложител в сектора, но и може би най-взискателният“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова и благодари за партньорството на КСБ и в. „Строител“. Тя припомни, че преди дни бе открита четвъртата изложба, показваща строителните постижения в столицата през последната година.

По време на Годишния бал бяха връчени строителните „Оскари“ за 2016 г. В класацията участват само компании, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и изпълнили процедурата по чл. 20, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите за 2016 г. към 2 октомври 2017 г.

Общият брой на фирмите, участващи в класирането, е 4167.

Победителите са определени от тричленна комисия на основание декларираната информация от годишните отчети за 2016 г. в електронната система на ЦПРС и по определени показатели за оценка, съгласно чл. 3, ал. 2 от Правилника за годишната класация. Сред критериите за оценка с най-голяма тежест е „Нетни приходи от продажби за последната финансова година“, за който компаниите получават 15 т. „Средносписъчен персонал за последната финансова година“ носи 10 т., а „Дълготрайни материални активи за последната финансова година“ – 5 т.

Първа група – строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения

 

Раздел „Големи”:

Строител Седалище Награда
ГЕОСТРОЙ АД
София Златна
ВОДСТРОЙ 98 АД София Сребърна
ИСА 2000 ЕООД
София Бронзова

 

Раздел „Средни”:

Строител Седалище Награда
ДВ СТРОЙ КОНСУЛТ ООД София Златна
ЛЪКИ СТРОЙ 2011 ЕООД Габрово Сребърна
ИНТЕРХОЛД ЕООД София Бронзова

 

Раздел „Малки”:

Строител Седалище Награда
АРЕТЕ СТРОЙ ЕООД София Златна
ЗСК МОНТАЖИ ООД Стара Загора Сребърна
БУЛ СТРОЙ ИНВЕСТ ЕООД София Бронзова

 

 

 

Втора група – строежи от транспортната инфраструктура

 

Раздел „Големи”:

Строител Седалище Награда
ДЖИ ПИ ГРУП АД София Златна
ХИДРОСТРОЙ АД София Сребърна
ГБС – Инфраструктурно строителство АД София Бронзова

 

Раздел „Средни”:

Строител Седалище Награда
ПЪТСТРОЙ-ВАРНА ЕООД Варна Златна
КРАМ КОМПЛЕКС КЪМПАНИ ЕООД София Сребърна
Тони Тодоров ООД Перник Бронзова

 

Раздел „Малки”:

Строител Седалище Награда
Строителна Компания Път Строй Инвест ООД Ямбол Златна
ЕИВ ЕООД Бургас Сребърна
АГРОБИЛД ЕООД Белица, обл. Благоевград Бронзова

 

 

Трета група – строежи от енергийната инфраструктура

 

Раздел „Големи”:

Строител Седалище Награда
Атоменергоремонт АД Козлодуй Златна
МЕТАЛИК АД Стара Загора Сребърна
ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ АД Благоевград Бронзова

 

Раздел „Средни”:

Строител Седалище Награда
ЕНЕРГОИМПОРТ – ЕКСПОРТ ООД Стара Загора Златна
ЕЛЕМОН ООД Варна Сребърна
БЕЛВИ ООД Благоевград Бронзова

 

Раздел „Малки”:

Строител Седалище Награда
Технотерм инженеринг ЕАД София Златна
ПЕЕВ-РУМЕН ПЕЕВ ЕТ София Сребърна
ЕМУ – ПЕРНИК ЕООД Перник Бронзова

 

Четвърта група – строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда

 

Раздел „Големи”:

Строител Седалище Награда
СТАНИЛОВ ЕООД София Златна
ИНФРАСТРУКТУРНО СТРОИТЕЛСТВО АД София Сребърна
ПАЙП СИСТЕМ AД София Бронзова

 

Раздел „Средни”:

Строител Седалище Награда
Саварона ЕООД Кърджали Златна
МИКО – Д ООД София Сребърна
БЕРУС ООД Русе Бронзова

 

Раздел „Малки”:

Строител Седалище Награда
Вера Строй ЕООД София Златна
АКВАПРО ООД София Сребърна
Дар – 55 ЕООД Нова Загора Бронзова

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.10.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.