И ОП на КСБ – София, раздаде отличията си

Прочетена: 134

Свилена Гражданска

По традиция след усърдния строителен сезон 2017 г. и Областното представителство на Камарата на строителите в България в София (ОП на КСБ – София) отбеляза Димитровден. Събитието се проведе в хотел „Метрополитън“. Негов домакин бе зам.-председателят на Управителния съвет (УС) на КСБ и председател на ОП на КСБ инж. Илиян Терзиев. Гост на тържеството бе инж. Николай Станков, председател на УС на КСБ.

„Скъпи колеги, отново сме заедно по традиция на Димитровден – Деня на строителя. Най-важната част е да отдадем съответните почитания на фирмите, които са заслужили наградите“, обърна се към строителите инж. Илиян Терзиев.

„Разбира се, всички знаем, че Димитровден е денят за равносметка. Едно време на него строителите са оставяли теслите, прибирали са си парите, при нас не е точно така. Надявам се все пак да си вземем изработените средства, което е наша обща задача“, посочи инж. Терзиев. „Заедно с нас са и ветераните – хората, които са ни учили. Тук са мои ръководители и приятели, които са ме обучили на това, което знам. По традиция ще дадем награди и на младите колеги, които чакаме в нашите фирми, за да можем да вървим напред. Честит празник на всички“, добави той.

Тази година в конкурса на Областното представителство заявление за участие са подали 29 компании. Те са разделени в четири категории – предприятия с обем до 5 млн. лв., от 5 до 20 млн. лв., от 20 до 50 млн. лв. и такива с над 50 млн. лв. Победителите са определени от комисия в състав акад. Ячко Иванов, председател на Контролния съвет на ОП на КСБ – София, и председател на Научно-техническия съюз по строителство (НТСС), и членовете на Областния съвет на ОП на КСБ – София, Георги Спиридонов и Петьо Димитров. За първи път Областното представителство отличи най-добрите фирми в съответната група със статуетка на Кольо Фичето. На нея са изобразени още Къщата с маймунката, пясъчен часовник и пергел. Тя е изработена от скулптора проф. Янко Бонев.

Наградите бяха връчени от инж. Илиян Терзиев и акад. Иванов. Първо място в групата на предприятията с обем до 5 млн. лв. бе за „Актив билдинг инк“ ЕООД, второ – за „Интегрирани строителни системи“ ЕООД, а третото – за „Кварцлайн“ ООД.

В следващата категория – от 5 до 20 млн. лв., победител стана „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД. „ЕИС-Строителна компания“ ЕООД бе класирана на втора позиция, а „Технотерм инженеринг“ ЕАД – на трета.

Първото място при фирмите с оборот от 20 до 50 млн. лв. спечели „Станилов“ ЕООД. Второто зае „Микс – Конструкшън“ ООД, а третото – „ТАЛ инженеринг“ ЕООД.

„Булгартрансгаз“ ЕАД бе определена за победител при компаниите с оборот над 50 млн. лв. Второто място в тази група бе за „Джи Пи Груп“ АД, а третата позиция – за „Телелинк“ ЕАД.
По традиция ОП на КСБ – София, заедно с Научно-техническия съюз по строителство награди и бъдещите кадри, които ще се влеят в сектора. При бакалаврите за най-добър дипломен проект носител на отличието стана инж. Лилия Николова от Висшето строително училище „Любен Каравелов“. Нейната работа е за едноетажна складова сграда с двуотворна пълностенна стоманена рамкова конструкция – гр. Сливен.

При магистрите на трето място за най-добър дипломен проект на строителен инженер се класира Стефан Ризов, Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Той е проектирал жп линия с тунел. Втората позиция бе за Кристиян Спасов от Университета по архитектура, строителство и геодезия за обновяване на студентско общежитие, изпълнено по системата на ЕПЖС, по примера на бл. 33, жк „Студентски град“, София. „Интересното тук е, че разработката му е направена в резултат на собствено проучване“, подчерта акад. Иванов при връчването на отличието.

Първото място бе за инж. Антон Гороломов от ВСУ „Любен Каравелов“ за дипломен проект за усилване на конструкцията на стоманобетонна жилищна сграда. „И тук разработката е въз основа на частични собствени проучвания“, каза акад. Иванов. „Отличията на НТСС по строителство страшно много се ценят. От тези, които сме наградили през годините, вече четирима имат собствени фирми“, подчерта той.

„Отново искам да Ви честитя празника. Надявам се догодина пак да се съберем и с повече сили и дръзновения да вървим напред. Пожелавам Ви да сте живи и здрави“, каза инж. Илиян Терзиев, след като приключи церемонията по награждаването.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.11.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.