КСБ и министър Лиляна Павлова подписаха споразумение за партньорство

Камарата ще сътрудничи на правителството при подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

Прочетена: 86

Ренета Николова

Председателят на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Николай Станков и министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова подписаха Споразумение за партньорство по повод предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. На събитието присъстваха и зам.-председателят на КСБ и председател на ОП – София, инж. Илиян Терзиев, и прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова. „Благодаря за ангажираността и съпричастността на Камарата на строителите в България“, заяви министър Павлова. Пред ръководството на КСБ тя посочи, че сега е моментът да бъдат представени възможностите на българския бизнес, защото в продължение на шест месеца България ще е под прожекторите на Европа.

На срещата се обсъдиха идеи, които ще могат да се реализират и чрез индивидуално партньорство с членовете на Камарата на строителите в България. По думите на Лиляна Павлова КСБ се е доказала не само като основен фактор в строителния сектор на национално ниво, но и като стратегически партньор в международен аспект. Тема на разговора бе и високото ниво на подготовка на българската държава за първото й ротационно председателство на Съвета на ЕС и локациите в София, които ще впечатлят очакваните 22 000 делегати през първите 6 месеца на 2018 г.

Инж. Николай Станков пое ангажимент фирмите членове на КСБ да бъдат информирани за възможностите, които предоставя партньорството, и посочи, че очаква те да се включат активно по време на председателството.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.11.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.