Областните представителства на КСБ отбелязаха Деня на строителя

Прочетена: 252

Смолян

Мартин Славчев

За поредна година Областното представителство на КСБ в Смолян чества професионалния празник на строителите – Димитровден, и по традиция награди най-успешните фирми от област­та. Тази година на тържеството се отбеляза и 10-годишнината от създаването на Камарата на строителите в България. Събитието беше уважено от редица гости – зам. областните управители Андриян Петров и Владимир Гърбелов, кметовете на Борино Мустафа Караахмед и на Баните Милен Белчев, Георги Кабасанов от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, инж. Христо Караянков от Камарата на архитектите в България, Бечо Пойдовски, началник-сектор „Превантивна и контролна дейност“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, инж. Любомир Келчев, председател на ОП на КСБ – Пазарджик, инж. Евтим Янев, член на Областния съвет на ОП на КСБ – Пазарджик, Спиро Чавдаров, председател на регионалния клуб на строителите ветерани.

„За мен е изключителна чест и удоволствие да Ви посрещна като домакин на най-значимото събитие за строителния бранш и да Ви поздравя по случай Димитровден“, заяви председателят на ОП на КСБ – Смолян, Владимир Кехайов. „Считам, че този празник е и национален, защото майсторите строители са създали и създават уникална и разпознаваема България, в която живеем. Всички манастири, църкви, къщи, градове и села, мостове, кули, чешми не оставят никого безразличен. Дюлгерството е един достоен занаят, който е дал много на народа ни. Благодаря на всички колеги и на нашите партньори – възложители, архитекти, проектанти, местни институции, че ни уважиха. Сред нас са и тези, от които сме наследили занаята – колегите от клуба на строителите ветерани. Вярвам, че обединени, с общи цели и идеи, ще успеем да преодолеем трудностите и да запазим славата на родопските майстори“, каза Кехайов. Той подчерта, че Областното представителство на КСБ в Смолян обединява 97 фирми от всички общини в региона, с което се нарежда на едно от първите места в страната по степен на представителност. По думите му ръководството на регионално ниво е допринесло за това ОП на КСБ – Смолян, да се превърне в една от най-активните структури в страната.

„Димитровден е ден за равносметка, но и ден за нови планове, за ново положително начало. Тази година е юбилейна за Камарата на строителите в България. Отбелязваме 10 години от нейното основаване. За това десетилетие организацията се превърна в най-сериозния стожер на законността, прозрачността и реда в строителния бранш. На нея дължим редица законодателни промени в полза на нашата работа. Благодаря на ръководството на КСБ, на „Строителна квалификация“ ЕАД и вестник „Строител“ за отзивчивостта и съпричастността, с която са се отнасяли и се отнасят към дейността в нашето Областно представителство“, допълни председателят на ОП на КСБ – Смолян.

Той сподели още, че във връзка с 10-годишнината на Камарата на строителите в България на свое заседание Областният съвет на ОП на КСБ – Смолян, е взел решение юбилеят да бъде отбелязан по един едновременно символичен, но и прагматичен начин – с издаването на каталог на фирмите членове, в който да бъдат публикувани не само стандартните данни на компаниите, но и представителна информация за възможностите и опита им. „С това бихме искали да представим потенциала на бранша пред нашите възложители, партньори, пред местните власти и колеги. Този каталог е факт благодарение на професионалното участие на вестник „Строител“ и е първото по рода си, формат и обхват представително издание на строителната общност на местно ниво. Надявам се, че ще отговори на своя замисъл. Нека празникът ни да бъде наистина не само повод за равносметка, но и повод за оптимизъм“, каза още Владимир Кехайов.

След това бяха връчени и наградите „Строител на годината“. На свое заседание Областният съвет е взел решение в класацията да не бъдат включени две от големите и често награждавани фирми през последните години „Красин“ ООД и „Дюлгер“ ООД, за да се даде възможност да бъдат отличени повече компании. Призът „Най-успешен строител в община Рудозем“ бе за „Викторио“ ЕООД. „Най-успешен строител в община Мадан“ стана „Юнимекс“ ООД. Наградата „Най-успешен строител в община Неделино“ отиде при „Марибор-Строй“ ЕООД. „Най-успешен строител в община Баните“ е „Венигаз“ ЕООД. „Най-успешен строител в община Златоград“ отиде при „Строител“ ЕООД, а „Най-успешен строител в община Чепеларе“ е „Тандем Инвест“ ООД.

За „Най-успешен строител в Община Борино и Доспат“ бе определен „Виденица 2004“ ЕООД. „Мега Транс Строй“ ЕООД е „Най-успешен строител в община Девин“, а „Най-успешен строител в община Смолян“ стана „Артстрой“ ООД. Голямата награда „Строител на годината“ получи фирма „Ростер“ ООД.

По повод 10-годишния юбилей и за цялостен принос за развитието и утвърждаването на регионалната структура на КСБ почетни грамоти получиха инж. Албен Родопманов – председател на ОП на КСБ – Смолян, в периода 2007 – 2013 г., Весела Цолова – председател от 2013 до 2016 г., и настоящият председател Владимир Кехайов. Бяха връчени грамоти и в още няколко категории: за значим принос към културно-артистичната програма – на Валентин Кюлхански, за най-добър певец сред строителите – на Спиро Чавдаров, за ловец сред строителите – на Кремен Красин, за радетел на детския ски спорт – на Христо Дангалов, за най-запален рибар – на Стоян Чавдаров, и за най-добър политик сред строителите – на Милен Белчев.

Видин

Мариана Иванова,
ОП на КСБ – Видин

За поредна година Областното представителство на КСБ във Видин съвместно с Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и Камарата на архитектите в България организира празник по случай Димитровден – ден на строителя и духовен празник на Видин. На събитието присъстваха кметът на града Огнян Ценков, главният архитект на Видин арх. Ангел Недялков, председателят на Общинския съвет Генади Велков и Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин. По традиция ОП на КСБ – Видин, връчи награди на фирми членове.
Признание за най-добър строител в категория „Високо строителство и прилежаща инфраструктура” получи „Изострой” ООД лично от кмета Огнян Ценков. „За мен е чест да връча награда на отличилия се сред Вас колега. Надявам се, че все повече средства ще се насочват към строителния бранш, за да има обществени поръчки, които да печелите. Пожелавам на всички успешна и ползотворна работа и нека с общи усилия да възродим нашия прекрасен град”, каза Ценков.
Приза за най-добър строител в категория „Транспортна инфраструктура” взе „Виолина” ООД. Наградата бе връчена от арх. Ангел Недялков. „Щастлив съм от факта, че на мен се падна честта да връча отличието в тази категория. Пожелавам на всички строители здраве и нека това благородно състезание между Вас да е стимул за по-високо качество и професионализъм в работата на строителите от областта”, каза главния архитект.
Най-добрият в категория „Благоустройствена инфраструктура и хидротехническо строителство” е „Витин-В” ООД, който получи наградата си от Генади Велков. В четвъртата категория „Енергийна инфраструктура и електронни съобщителни мрежи и съоръжения” победител стана „Водстрой” АД, който получи приза си от Елка Георгиева. В най-оспорваната категория „Майстор на годината 2017“ отличието грабна „Перфетострой“ ЕООД.

Велико Търново

Петя Борисова, ОП
на КСБ – Велико Търново

ОП на КСБ – Велико Търново, отпразнува своя браншови празник Деня на строителя. Тази година фирмите членове на КСБ от региона отбелязаха Димитровден съвместно с колегите си от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП) и Камарата на архитектите в България (КАБ) в ресторанта на хотел „Панорама”. Почетни гости на церемонията бяха изп. директор на КСБ инж. Иван Бойков, кметове и зам.-кметове на общини от област Велико Търново.

Домакинът на събитието инж. Любомир Шербетов, председател на ОП на КСБ – Велико Търново, поздрави присъстващите и им пожела безпроблемна и успешна работа, здраве, късмет и благоденствие. Той изрази надежда за бъдещи успехи в настоящия програмен период, който се очертава да бъде по-добър за всички от бранша с повече обществени поръчки и европейски проекти.

Инж. Иван Бойков също приветства присъстващите по повод празника и отбеляза, че Камарата на строителите в България тази година отбелязва 10-годишнината от създаването си.

По повод Деня на строителя ОП на КСБ – Велико Търново, получи поздравителни адреси от кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев, кмета на Златарица Пенчо Чанев, кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, зам.-кмета по строителството на Велико Търново проф. Георги Камарашев, областния управител на Велико Търново проф. Любомира Попова, инж. Стела Кирова, председател на РК на КИИП, и арх. Любомирски, председател на РК КАБ.

По време на церемонията на гостите бяха връчени награди – плакет с логото на ОП на КСБ – Велико Търново, и специално изработения Алманах – 10 години Камара на строителите в България.

Сливен

Звезда Кошничарова,
ОП на КСБ – Сливен

Областното представителство на КСБ в Сливен връчи своите годишни награди на тържеството по повод Деня на строителя. На празника бе отбелязана и 10-годишнината от създаването на Камарата на строителите в България. Събитието се проведе в ресторант „Тома“. На него присъстваха над 55 представители на фирми от Сливен и Нова Загора и много строители ветерани от местния клуб. Сред официалните гости бяха кметът на Сливен Стефан Радев, неговите заместници Стефан Кондузов с ресор „Устройство на територията и строителство“ и Румен Иванов – „Финанси и общинска икономика“, Зорница Александрова – главен експерт „Стопанска дейност и управление на собствеността“ в КСБ, и др.

Председателят на ОП на КСБ – Сливен, Георги Стоянов поздрави колегите си по случай двойния празник и връчи наградите на фирмите, изявили се с най-добри резултати за 2016 г.

Победителите са избрани сред 65 строителни фирми от областта, вписани в ЦПРС, по определените показатели за оценка съгласно правилника за годишната класация.

Наградени

I гр. „Високо строителство”
„Гради” ЕООД – Сливен (плакет)
„Монолит“ ООД – Сливен (грамота)
„ДАН 92“ ЕООД – Сливен (грамота)
II гр. „Транспортна инфраструктура”
СД „Берко-90-Берковски и сие” – Сливен (плакет)
„Виадукт – А. Б. Бинкос“ ООД – Сливен (грамота)
„Българска Хидростроителна Компания“ ООД – Сливен (грамота)
III гр. „Енергийна инфраструктура”
„Ваяна“ ЕООД – Нова Загора (плакет)
ЕТ „Иван Славов“ – Сливен (грамота)
„Био Клима“ ЕООД – Сливен (грамота)
IV гр. „Благоустройствена инфраструктура“
„Билдинг-ТД“ ЕООД – Сливен (плакет)
„Дар-55“ ЕООД – Нова Загора (грамота)
„БРИКО 80” ЕООД – Сливен (грамота)
V гр. „Отделни видове СМР (съгл. позиция „Строителство“ на КИД-2008)
„Елмакс“ ЕООД – Сливен
„Ел И Клима Корект“ ООД – Сливен
„ГЕО-КРИ“ ЕООД – Сливен

Стара Загора

Петър Терзиев, ОП на
КСБ – Стара Загора

ОП на КСБ – Стара Загора, отбеляза тържествено Деня на строителя и връчи своите годишни награди. Официални гости бяха зам.-кметът по „Устройство на територията, строителство и инвестиции“ инж. Янчо Калоянов, главният архитект на Стара Загора арх. Виктория Грозева, директорите на Дирекция „Строителство и инвестиции“ към община Стара Загора Веска Узунова – Кирова и на Дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция“ Георги Симеонов, и арх. Явор Янулов, РК на КАБ – Стара Загора.

Празника откри председателят на ОП на КСБ – Стара Загора, инж. Петко Балабанов. Той отчете дейността на Областното представителство за изминалата година и отправи пожелание за една по-добра 2018 г. за строителите. След което се пристъпи към награждаването. Най-високия приз – „Строител на годината 2017“, получи „Лесо инвест“ ООД с управител Пламен Михалев. В категорията строежи първа група наградата спечели „Информат“ ООД с управител Васил Илиев. Във втора група отличието взе „Пътно строителна компания Ес Би Ес АД“ АД с изп. директор Диана Мандажиева, в трета група – „Строителство и монтаж“ ООД, с управител Юрий Йорданов, а в четвърта група – „Строителна механизация“ АД, с изп. директор Стефан Желязков.
За доброто настроение на всички строители и гости се погрижиха танцьорите от танцова формация „Настроение“.

Добрич

Росица Костадинова,
ОП на КСБ – Добрич

ОП на КСБ – Добрич, отбеляза с тържествена вечеря Деня на строителя. На нея присъстваха фирми членове на областното представителство и строители ветерани от местния клуб. Празника на

Областното представителство уважи зам.-кметът на община Добрич арх. Боян Коларов.
Председателят на ОП на КСБ – Добрич, инж. Валентин Зеленченко приветства своите колеги и им пожела много здраве и дълъг живот, за да реализират професионалните си амбиции и планове. „Професията строител е чест и гордост, защото с труда си създавате наследство за поколенията. Нека заедно променим Добрич и областта към по добро“, заяви той.

На празника бяха прочетени поздравителните адреси от областния управител Красимир Кирилов и кмета на община Добрич Йордан Йорданов. Председателят на клуба на строителите ветерани Райно Митев също честити на присъстващите и им пожела много здраве, лични и професионални успехи.

Пазарджик

Анелия Кулинова, ОП
на КСБ – Пазарджик

Спазвайки традицията, строителите от Пазарджик отбелязаха тържествено професионалния си празник – Димитровден. По време на официалната част на събитието присъстващите бяха поздравени от председателите на Областното представителство на КСБ в Пазарджик инж. Любомир Келчев, на регионалната колегия на Камарата на архитектите в България арх. Бойко Столинчев и на регионалния клуб на строителите ветерани инж. Иван Прасков. Сред официалните гости бяха главният архитект на община Пазарджик арх. Кръстьо Танков и инж. Енев, представител на КИИП РК – Пазарджик.

Поздравителни адреси по повод Деня на строителя изпратиха кметът на общината Тодор Попов и Красимир Христов, управител на ROFIX България.
За приятната атмосфера и доброто настроение на присъстващите се погрижиха лъчезарните Гери и Иво от клуба по спортни танци „Импулс“ и младият талантлив певец Емил Петров, както и любезните домакини на ресторант „Вайрон Гарден“.

Русе

Василена Димова,
ОП на КСБ – Русе

Русенските строители отбелязаха професионалния си празник – Димитровден. По традиция на тържеството бяха поканени всички фирми членове на ОП на КСБ – Русе, вписаните в ЦПРС и членовете на Регионалния клуб на строителите ветерани.

Председателят на Областното представителство инж. Севдалин Петров приветства присъстващите и пожела здраве и късмет на семействата на работещите в сферата на строителството. На събитието бяха прочетени и поздравителните адреси от председателя на УС на КСБ инж. Николай Станков и изп. директор на Камарата инж. Иван Бойков, от клуба на строителите ветерани, от партньорски организации и фирми.

На празника инж. Севдалин Петров връчи поздравителен адрес на инж. Никола Николов, председател на регионалния клуб на строителите ветерани, по случай 70-годишния му юбилей. Инж. Николов благодари за жеста и за това, че има възможността да отбележи Деня на строителя сред свои колеги.

Хасково

Свобода Киримова,
ОП на КСБ – Хасково

ОП на КСБ – Хасково, отбеляза тържествено Деня на строителя и 10-годишнината от създаването на КСБ. Празничната вечер се състоя в хотелски комплекс „Фантазия”. На събитието присъстваха кметът на Хасково Добри Беливанов, гости от единадесетте общини на област Хасково, председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев и председателят на КРИБ – Хасково, Стефан Димитров.

В словото си председателят на ОП на КСБ – Хасково, Тодор Бояджиев поздрави всички гости и колеги и им пожела много здраве и усъвършенстване в професията строител. Янчо Янев направи приветствие, в което благодари на предишните двама председатели на Областното представителство Александър Киримов и Анушка Вальова за приноса им в бранша за област Хасково. Стефан Димитров пожела на всички строители да бъдат здрави, успешни, да изпълнят значими инфраструктурни проекти, които да променят облика на областта и да й предадат европейски вид.

Поздравление направи и председателят на местния клуб на строителите ветерани инж. Радан Чолаков.

За доброто и ведро настроение на всички гости на тържеството допринесе Клуб по спортни танци – Хасково, както и Танцов състав на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II”.

Ветераните от секция „Гражданско строителство” също се поздравиха за Димитровден

Георги Сотиров

Ветераните от секция „Гражданско строителство” отбелязаха за пореден път Димитровден. На тържеството присъстваше екс зам.-министърът инж.

Богомил Николов, ръководители на стопански обединения и на трудови войски, строителни доайени, сред които и големият българин инж. Делчо Гюров, изграждал знакови обекти из цялата страна като металургичния комбинат „Кремиковци“ и НДК. Сред гостите на празника бяха и акад. Ячко Иванов, председател на НТСС в България, и инж. Виктор Шарков, зам.-председател на НКСВ.

„Димитровден продължава да ни събира заедно”, емоционално сподели няколко думи председателят на секция „Гражданско строителство” към КСБ инж. Стоян Шатов. „Независимо от натрупаните на плещите ни години и като пенсионери ние продължаваме да бъдем строители на съвременна България така, както я и строихме през 60-те, 70-те, 80-те и 90-те години на миналия век”.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.11.2017. Категория КСБ, Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.