КСБ постави основите на бъдещо сътрудничество с норвежката строителна организация

Вестник „Строител“ и Byggeindustrien ще обменят опит и публикации

Прочетена: 82

Мария Желева
Ренета Николова
Осло, Норвегия

Представители на ръководството на Камарата на строителите в България бяха на официално посещение в Осло, Норвегия, по покана на Кйетил Тонинг, избран за президент на FIEC, встъпващ в длъжност от 2018 г. Във визитата взеха участие инж. Николай Станков, председател на УС на КСБ, инж. Любомир Качамаков, член на ИБ и УС на КСБ, председател на секция „Високо строителство“ на Камарата и член на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, Ренета Николова, прокурист и главен редактор на вестник „Строител“, Мария Желева, главен експерт в отдел „Международна дейност и проекти“ на КСБ.

Българските представители се срещнаха с Кари Сандберг, изп. директор на Норвежката асоциация на контракторите (EBA) – най-голямата организация в групата на Федерацията на строителните индустрии в Норвегия и член на борда на Byggeindustrien. Визитата продължи с работна среща с Марит Дю Лангаас, секретар на Скандинавската пътна асоциация (NVF) – международна структура, която обединява организации членки от публичния и частния сектор от Норвегия, Швеция, Дания, Финландия и Исландия. Главният редактор на списание „Строителна индустрия“ (Byggeindustrien) Арве Брекхус бе домакин на следващото посещение.

Изданието, което има печатна версия и сайт, е водеща медия в строителния бранш в Норвегия и дружество, собственост на ЕВА. В програмата на делегацията бяха включени и посещения на реализирани значими инфраструктурни обекти, както и на проекти в процес на изпълнение.

Строителният мениджър на новия музей на Едвард Мунк в Осло Бенте Лилестол представи етапите на изграждане на екстравагантния и сложен проект, който ще отвори врати на 12 декември 2018 г. – рождената дата на норвежкия художник експресионист.

По време на визитата бяха обсъдени редица теми от взаимен интерес, бяха набелязани стъпки за бъдещо развитие на партньорството между КСБ и норвежката строителна организация, както и възможни области за сътрудничество. С новоизбрания президент на FIEC Кйетил Тонинг бяха дискутирани предстоящите активности на КСБ в рамките на FIEC и новосъздадената по инициатива на българската Камара група за Централна и Източна Eвропа.

Повече за визитата и интервю с Кйетил Тонинг четете в следващия брой на в. „Строител“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.11.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.