Прочетена: 75

Уважаеми колеги,

В навечерието на най-светлия християнски празник – Рождество Христово, бих искал от името на Управителния съвет на Камарата на строителите в България и лично от мое име да изразя най-искрени поздрави и пожелания.

Изпращаме една изпълнена с предизвикателства за страната и за бранша 2017 г., през която показахме, че КСБ е силна и обществено значима организация. Фирми – членове на Камарата, се включиха активно във възстановяването на щетите след трагедията в с. Хитрино, като поеха и след това изпълниха обещаното – да изградят 10 къщи за най-тежко пострадалите. Реагирахме бързо и показахме как КСБ помага при бедствия и трагедии, морала на строителите. Домовете, за които фирмите членове на КСБ бяха поели ангажимент, вече са готови. Като гилдия можем само да се гордеем с нашите колеги и с нашата браншова организация. Благодаря на представителите на тези компании най-вече за големите им сърца! В началото на 2017 г. като Камара подпомогнахме и ремонта на ДГ №81 „Лилия“ в район „Възраждане“ на Столичната община. Редица са и другите благородни инициативи на КСБ и на компаниите членове на Камарата.

И през тази година продължихме да отстояваме интересите на сектора за ясни правила в строително-инвестиционния процес. Народните представители приеха промени в Закона за устройство на територията, сред тях и редица предложения на КСБ. С измененията се цели облекчаване на процедурите и намаляване на административната тежест.

Пред нас е 2018 г., която очакваме да бъде по-добра за строителите. За реализирането на оперативните програми от настоящия период тя ще бъде ключова, очакваме старта на най-големите проекти във водния сектор, както и на важни за бранша пътни обекти. България за първи път ще бъде председател на Съвета на ЕС и вниманието на целия Съюз ще е насочено към нашата страна. Това е шанс да покажем качеството на нашата работа, постигнатото в инфраструктурата и градското развитие, да поставим акцент върху актуалните за строителния сектор теми.

Скъпи колеги, през 2017 г. отбелязахме 10-годишния юбилей на нашата организация. Заедно, с общи усилия, изградихме и утвърдихме Камарата на строителите в България като силна и значима организация, която може да води открит диалог с държавната и местните власти, с институции и организации, да защитава членовете си и да бъде търсена и ценена като партньор със своя експертен капацитет.

Предстоят ни още много нови възможности и предизвикателства. Успехът зависи от нас, заедно с общи усилия можем да го постигнем.

„Съединението прави силата“ – мотото на Българското председателство ще е определящо за Европейския съюз за предстоящата година. Нека бъде такова и за нашата организация!

Пожелавам здраве, радост и щастие на Вас и Вашите семейства!

Светли Коледни празници и много успехи през Новата 2018 г.!

Инж. Николай Станков,
Председател на УС на КСБ

Сподели в социалните мрежи

Автор на 23.12.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.