Общо събрание на КСБ ще се проведе през февруари

В дневния ред е избор на председател, УС номинира инж. Илиян Терзиев, зам.-председател на Камарата и председател на ОП - София

Прочетена: 260

Ренета Николова

Извънредно общо събрание на КСБ ще се проведе на 22 февруари в София. Това реши разширеният Управителен съвет (УС) на Камарата, който заседава на 31 януари в Стара Загора. В дневния ред на събранието ще бъде освобождаването на настоящия председател инж. Николай Станков и избор на нов председател на КСБ. Причината е подадена оставка от инж. Станков поради заемане на друг пост, несъвместим с позицията председател на браншовата организация. Управителният съвет единодушно номинира за председател на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, зам.-председател на Камарата и председател на най-голямата областна организация, тази на София. До провеждането на извънредното общо събрание инж. Терзиев ще изпълнява длъжността председател, реши още УС.

Още една промяна бе направена на заседанието в Стара Загора. УС назначи за нов изпълнителен директор инж. Мирослав Мазнев. Досегашният изп. директор инж. Иван Бойков ще заеме позицията съветник в Камарата. Инж. Бойков получи благодарности за приноса си към създаването, развитието и утвърждаването на КСБ от почетните председатели инж. Симеон Пешов и инж. Светослав Глосов, както и от УС, който взе решение той да бъде удостоен с почетния знак на Камарата.

Сред важните решения, приети от УС, бе и изборът на представител на КСБ в Управителния съвет на Европейската федерация на строителната индустрия – FIEC. Инж. Любомир Качамаков, член на ИБ и УС и на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, ще представлява Камарата в ръководството на европейската организация.

УС взе и решение за домакинство за провеждане през април 2019 г. в София на конгреса на EIC – Асоциацията на Европейските международни контрактори, на която КСБ е член от 2015 г.

Гласувано бе с мнозинство и решение за членство на Камарата в CICA – Конфедерацията на асоциациите на международните контрактори. Тя включва 19 федерации от Северна и Южна Америка, федерациите членки на FIEC, които са от 26 държави, както и Южна Корея и Япония. Нейните държави членки представляват 18% от световното население и 57% от световния БВП в строителството. Мисията на Конфедерацията е да обслужва, популяризира и подобрява имиджа на строителната индустрия в целия свят.
УС прие програмата за дейността си през 2018 година, както и подробен бюджет.

Разгледани и утвърдени бяха финансово-счетоводни и организационни документи на „Вестник Строител” ЕАД. УС прие доклада за дейността на дружеството, който бе представен от председателя на СД инж. Пламен Пергелов, прие заверения от одитор ГФО, освободи от отговорност членовете на СД на дружеството, взе решение за назначаване на одитор за 2018 г., за разпределение на печалбата на дружеството и одобри параметрите на договор за 2018 г.

УС отказа да приеме за член на КСБ фирма поради данни за некоректно представени препоръки.

В т. „Разни“ инж. Росен Колелиев, член на УС, постави въпроса за позицията на КСБ относно инициативата на КРИБ за протестни действия във връзка с повишаване на цените на ел. енергията на свободния пазар. Камарта е пълноправен член на Конфедерацията. Инж. Благой Козарев постави въпрос, свързан с ограничителни текстове в ЗОП за участие в обществени поръчки. Решено бе ИБ да проучи казуса и да излезе със становище в максимално кратък срок. Сред другите актуални теми, които бяха дискутирани на неформална среща ден преди заседанието на съвета, се откроиха – НПЕЕМЖС, цените и качеството на санирането, обществените поръчки в пътния сектор, проблемите с кадрите и заплащането в бранша и др.

Специален гост на заседанието бе членът на УС на АПИ и почетен председател на Камарата инж. Светослав Глосов. Той представи подробна информация по инвестиционната програма на Агенцията за 2018 година. Презентацията на инж. Глосов ще бъде публикувана в следващия брой на в. „Строител”.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.02.2018. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.