ОП на КСБ – Варна, поставя две основни теми

По-задълбочените контакти с общините от региона и осигуряването на кадри за сектора са приоритетите, по които ще се работи

Прочетена: 73

Мартин Славчев
Ренета Николова

Продължава поредицата от срещи на председателя на Управителния съвет (УС) на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев и изп. директор инж. Мирослав Мазнев с Областните представителства на КСБ. На 2 април по покана на ОП на КСБ – Варна, те участваха в заседание на Областния съвет. В него се включиха и новият началник-отдел „Организационна политика“ на Камарата Димитър Копаров и главният редактор и прокурист на в. „Строител“ и ПР на КСБ Ренета Николова.

На събитието присъстваха домакинът инж. Христо Димитров – зам.-председател на УС на КСБ и председател на ОП на КСБ – Варна, Валентин Димов – член на УС на КСБ и на Областния съвет на ОП на КСБ – Варна, инж. Пламен Кабаджов, инж. Пенко Стоянов, инж. Живко Вълчанов и Руси Русев – членове на Областния съвет, членовете на Контролния съвет инж. Стамат Стаматов и Ивайло Иванов.

Една от обсъжданите теми беше организацията и подготовката за срещата на ОП на КСБ – Варна, с общинското ръководство. Всеобщото мнение на присъстващите бе, че трябва да се поддържат добрите контакти с местната власт.

„Коментирахме, че трябва да има обща стратегия и позиция в комуникациите ни с общините, която да бъде подкрепена от всички Областни представителства на Камарата. Разбира се, отделно всеки Областен съвет може да поставя актуални за региона въпроси“, каза за в. „Строител” инж. Пламен Кабаджов.

Друга важна тема, която беше обсъдена на заседанието, бе един от основните проблеми пред бранша – липсата на квалифицирани кадри. Инж. Димитров предложи материалната база на бившия строителен техникум във Варна и подобни в други градове на страната да могат да бъдат използвани за провеждането на обучения и преквалификация. Председателят на КСБ инж. Терзиев информира ОС на Камарата, че предстои среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, на която КСБ ще постави този и всички останали въпроси относно проблема с липсата на кадри за бранша и ще се търсят решения.

На заседанието беше определена и дата за провеждане на традиционното мероприятие на Областното представителство на Камарата във Варна – организирането на среща с фирмите членове на регионалната структура в кк „Камчия“. Тази година тя ще се състои на 8 юни. „Ще акцентираме на новостите в строителството и по-точно как може да бъде облекчен трудът на нашите работници. Темата за добрите практики в бранша бе застъпена и през миналата година, а сега тя ще бъде доразвита“, заяви инж. Пламен Кабаджов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.04.2018. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.