На Димитровден КСБ връчи строителните „Оскар“-и за 2017 г.

Прочетена: 238

Десислава Бакърджиева

Камарата на строителите в България (КСБ) връчи отличията на най-добрите компании в сектора за 2017 г. Това стана на традиционния Бал по повод Деня на строителя – 26 октомври. Събитието се проведе в „София хотел Балкан“. Домакини на церемонията бяха Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Сред официалните гости бяха Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, председателят на парламентарната Комисия по околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-председателят на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Станислав Иванов, зам.-председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Александър Ненков, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) и почетен председател на КСБ инж. Светослав Глосов, председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев, главният архитект на Столичната община Здравко Здравков, зам.-кметът на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев, инж.

Галина Василева, ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“, Евгений Иванов, изп. директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“, Силвия Георгиева, изп. директор на Националното сдружение на общините в Република България, проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, ректор на ВСУ „Любен Каравелов“, инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българска браншова камара „Пътища“, инж. Иван Иванов, председател на УС на Българската асоциация по водите, и други представители на институции и браншови организации. Балът събра и висшия мениджмънт на водещите строителни фирми.

При откриването на церемонията водещият на събитието Драгомир Симеонов покани на сцената домакините – министър Петя Аврамова и председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, да приветстват строителите по повод професионалния празник

„За мен е удоволствие да поздравя всички, за които строителството е професия и призвание, с прекрасния празник Димитровден. Очаква ни една динамична година, изпълнена с много предизвикателства, в която България ще бъде голяма строителна площадка. Ще изграждаме мостове, магистрали, пътища, спортни зали, индустриални зони, а със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ ще обновяваме градовете. Строежът на пътища не е самоцел – обществото го очаква от нас, и всички ние от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Вие, скъпи строители на съвременна България, носим отговорност пред хората за качеството на изпълнението. Затова аз Ви пожелавам много здраве и професионални успехи и да чувате старите български думи „Сполай ти, майсторе“, каза министър Аврамова.

„За мен е изключителна чест възможността като председател на УС на Камарата на строителите в България да бъда домакин на най-голямото събитие, което организираме през годината: тържеството по повод Димитровден – Деня на строителя!“, заяви инж. Илиян Терзиев. Той припомни, че традицията повелява на 26 октомври браншът да направи равносметка за свършеното през изминаващата година. Навремето с настъпването на зимата е идвал и краят на активния строителен сезон. Днес новите технологии променят възможностите пред строителите. Но традицията остава – те оценяват постигнатото през годината и залагат нови цели.

„През 2018 г. си поставихме амбициозни задачи, работихме заедно – Управителният съвет, областните председатели, екипът на Камарата и нашият вестник „Строител“, в сътрудничество с партньорите ни от централната и местната власт. Използвам случая да благодаря както на министър Аврамова и екипа на МРРБ, така и на всички представители на институциите, с които преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато стремежите са ясно формулирани, когато сме единни и убедени в отстояваните каузи, когато целта е защита на интересите на бранша, но и на държавата и гражданите – ние можем и успяваме. Продължаваме активно да предлагаме промени в нормативната база, касаеща строително-инвестиционния процес. Камарата, освен като коректив, отново се доказа и като важен и полезен партньор на държавата“, подчерта председателят на УС на КСБ. Според него годината е била много динамична, но и запомняща се заради редица строителни достижения. „Някои от тях можете да видите в Петата изложба по повод Деня на строителя, организирана от КСБ и в. „Строител“, със съдействието на Столичната община“, сподели той и констатира, че през 2018 г., както и през предишните години, Камарата и фирмите, нейни членове, са участвали в редица благотворителни инициативи, като ремонти на образователни институции, строителство и обновяване на църкви, паметници, детски градини и много други. „Строителите са сред първите, които реагират и оказват помощ и подкрепа при различни природни бедствия и аварии. Затова на нашия празник, освен да Ви поздравя, колеги, искам и да Ви благодаря за това, че ежедневно с неуморния си и нелек, но безкрайно достоен и благороден труд строите съвременна България! Благодаря за съзидателната Ви енергия, за това, че градите, а не разрушавате, за обществената отговорност, за човечността“, посочи инж. Терзиев.

„Има хора, които през живота си тухла върху тухла не са поставили, с манипулации и неверни твърдения те се опитват да очернят нашия бранш. Няма да успеят! Ще им отговорим с още повече и още по-добре реализирани обекти. Ще им отговорим, като покажем лицата на българските строители в нашата кампания „Аз съм строител“, която стартира по повод нашия професионален празник. Лица на хора, които са избрали да бъдат строители тук, в България, да се реализират, да създават семейства, да отглеждат децата си, да допринасят с труда си за напредъка на нашата страна“, изтъкна инж. Илиян Терзиев. По думите му 2019 г. се очертава като изключително активна и се очаква много работа за бранша. „Нека да продължим да бъдем силни заедно, нека да покажем професионализма си с успешното изпълнение на нови инфраструктурни и сградни проекти, с които да направим страната по-красива, по-модерна и по-привлекателна за инвестиции“, каза още той и допълни, че големите и малките победи на бранша през изминалата година нямаше да са възможни без членовете на КСБ. „Пожелавам предстоящата 2019 г. да ни донесе нови поводи за радост и гордост от постигнатото. Приемете моите най-сърдечни пожелания към Вас, Вашите семейства, екипите на Вашите фирми за крепко здраве, късмет и лично щастие!
И нека заедно да постигаме още много строителни успехи! Честит празник!“, завърши приветствието си инж. Илиян Терзиев.

Поздравителни адреси до КСБ изпратиха вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, министърът на икономиката Емил Караниколов, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, проф. дтн Николай Вълканов, председател на УС на Българската минно-геоложка камара, арх. Борислав Игнатов, председател на УС на Камарата на архитектите в България, д-р. инж. Иван Каралеев, председател на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Добромир Ганев, председател на УС на Национално сдружение Недвижими имоти, Радосвет Радев, изп. директор на

Българската стопанска камара, инж. Иоанис Партениотис, председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване“, инж. Цветелина Иванова, председател на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, областните управители на Ловеч Георги Терзийски и на Монтана Росен Белчев, „Главболгарстрой Холдинг“ АД, Геотрейдинг АД и др.
Церемонията продължи с връчването на строителните „Оскар”-и за 2017 г. В класацията участват само строители, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и изпълнили процедурата по чл. 20, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите за 2017 г. към 10.10.2018 г. Общият брой на строителите, подлежащи на класиране, е 4345. В Първата група попадат 3370 фирми, изпълняващи строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения. Във Втората са 254 компании, работещи по строежи от транспортната инфраструктура. В Третата – 449, ангажирани в сферата на енергийната инфраструктура, а в Четвъртата – 272, специализирани в благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

Победителите са избрани от тричленна комисия на основание декларираната информация от годишните отчети за 2017 г. в електронната система на ЦПРС и по определените показатели за оценка съгласно чл. 3, ал. 2 от Правилника за годишната класация. Сред критериите за оценка за последната финансова година с най-голяма тежест е „Нетни приходи от продажби“, за който фирмите получават по 15 точки. Следва „Средносписъчен персонал“ с 10 т. и „Дълготрайни материални активи“ – 5 т.

От класирането, на основание чл. 8, ал. 3 от Правилника, са изключени 9 строители, на които последователно през 2014, 2015 и 2016 г. са присъдени златни награди: „Главболгарстрой“ АД, „Лирекс БГ“ ООД, „Трейс Груп Холд“ АД и „Виктория Транс – 2007“ ЕООД, „Геострой“ АД; „Атоменергоремонт“ АД; „Технотерм Инженеринг“ ЕАД; „Вера Строй“ ЕООД; „Станилов“ ЕООД.
Министър Петя Аврамова заедно с инж. Илиян Терзиев връчи призовете в Първа група – строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения. Златното отличие в раздел „Големи строители“ бе за „Планекс“ ЕООД, сребърното – за „ИСА 2000“ ЕООД, а бронзът – за ВДХ АД. Първа награда при „Средни строители“ бе за „Техноимпортекспорт АД, втората за – „Техноекспортстрой ЕАД, а третата – за „ЖП Строй“ EАД. Златото при раздел „Малки“ получиха „Бул Строй Инвест“ ЕООД, среброто – „Медилон“ ЕООД, а бронза – „Еврострой Инженеринг“ ЕООД.

„Честит празник на всички именници и строители! Пожелавам здраве, успехи и щастие на тях и семействата им! У нас в бранша работят не по-малко от 250 000 човека. Те са тези, които създават благата и ни донесоха през 2018 г. ръст в сектора от около 9%, както и надеждата, че тенденцията за положително развитие ще се запази и през 2019 г. В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е Управляващият орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и контролният орган на Механизма за свързана Европа, чрез които в настоящия програмен период се възлагат проекти за почти 6 млрд. лв. заедно с националното съфинансиране. Този ресурс ще позволи подобряването на пътната и железопътна инфраструктура, което ще се отрази на благосъстоянието на българските граждани и на икономическото развитие на страната, ще спомогне за преодоляването на различията на регионите и демографските проблеми, и ще допринесе за свързаността. Искам да пожелая в бъдеще всеки един от изградените обекти с достойния труд на строителите да носи духа на Търновския надпис на колоната на Хан Омуртаг. Честит празник!“ Това каза министър Росен Желязков, който съвместно с инж. Илиян Терзиев връчи отличията във Втора група – строежи от транспортната инфраструктура в раздел „Големи строители“. Златото получи „Хидрострой“ АД. Сребърното отличие бе за „ГБС – Инфраструктурно Строителство“ АД, а бронзът – за „Пътинженерингстрой – Т“ EАД.

Наградите в раздел „Средни“ и „Малки“ строители в транспортната инфраструктура връчиха инж. Светослав Глосов и инж. Илиян Терзиев. „За мен винаги е било удоволствие – преди в качеството на председател на УС на КСБ, а сега като председател на УС на АПИ, да Ви поздравя за празника. Искам да Ви пожелая да работите все така всеотдайно и все по-качествено, за да може да докажем, че българският строител е истински строител. Позволете ми да честитя и на всички, носещи името Димитър. На тях и на всички мои колеги желая здраве и много успехи. Бъдете щастливи! Нека през следващата година има все повече работа за Вас, която ние от администрацията да Ви осигуряваме“, заяви инж. Глосов. Златното отличие при „Средни строители“ взе „Перламет СЕ“ ООД. На второ и трето място съответно са ЕИВ ЕООД и „Тони Тодоров“ ООД. В раздел „Малки“ първи е „Път Строй Инвест“ ООД, среброто е за „Мони – 07“ ЕООД, а бронзът – за „Джамбо 33“ ЕООД.

Най-добрите компании в строителния сектор, изпълняващи строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда – Четвърта група, имаха честта да вземат призовете си от председателя на парламентарната Комисия по околната среда и водите и бивш министър на околната среда Ивелина Василева и инж. Илиян Терзиев. „Скъпи партньори и приятели строители, честит професионален празник! Бъдете здрави и устремени в благородната си мисия да съграждате, а именниците нека носят името си с чест. Използвам възможността да благодаря на всички Вас за дългогодишното и успешно партньорство, което доведе до построяването на голяма част от основополагащата екологична инфраструктура – не много видима, но изключително важна за качеството на живот на хората и за тяхното здраве. Искам да Ви уверя, че ще продължаваме да работим заедно. Разчитаме на Вашата експертиза и взаимодействие с Народното събрание при разработването и усъвършенстването на нормативната уредба, която осигурява устойчиво развитие на икономиката в България и дава възможност на Вас, строителите, да изпълнявате дейността си спокойно, качествено и в срок“, каза Ивелина Василева, преди да пристъпи към награждаването. В тази група „Райкомерс Конструкшън“ EАД взеха златото в раздел „Големи строители“. Среброто получиха „Пайп Систем“ AД, а бронза – „Каро Трейдинг“ ООД. В „Средни строители“ най-високото отличие бе за „Мико – Д“ ООД. На второ място се класираха „Хидроремонт ИГ“ ООД, а на трето – „Солак М.С.“ ООД. В раздел „Малки“ златото отиде за „Статус – Н“ ООД, среброто – за „Коцев и Цветанов“ ООД, а бронзът – за „Екотон – Комерс“ ООД.

Отличията в Третата група – строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени от председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. При раздел „Големи“ златото бе за „Старт Инженеринг“ АД, среброто – за „Хидроенергийна Компания“ АД, а бронзът – за ЕМУ АД. Най-високото признание при средните фирми получи „Т и Д Инженеринг“ ЕООД, следвана от „Елемон“ ООД и „Енергоимпорт – Експорт“ ООД. В раздел „Малки“ златната награда взе „Ню Систем“ ООД, за „Електроконсултстрой“ ЕООД бе среброто, а бронзът – за „Рефран“ ЕООД.

След официалната част за настроението на гостите се погрижиха изключителните Васил Петров и Биг Бенд „Велико Търново” с диригент маестро Владимир Бошнаков и гост-солист Весела Морова.

 

Строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения

Големи строители

Златна награда – ПЛАНЕКС ЕООД

Инж. Христо Димитров, „Планекс“ ЕООД: Благодаря за престижната награда. Присъединявам се към думите на министър Аврамова, която пожела на всички колеги строители да чуват: „Сполай ти, майсторе“, а на всички останали – да са с широко отворени очи.

Сребърна награда – ИСА 2000 ЕООД

Деян Инджов, ИСА 2000 ЕООД: Бих искал да пожелая на всички хубав професионален празник и много успехи.

Бронзова награда – ВДХ АД

Живко Недев, ВДХ АД: Благодаря Ви. Честит празник на всички Димитровци, честит празник, приятели строители. Желая Ви следващата година да бъде още по-добра и по-успешна.

 

СРЕДНИ строители

Златна награда – ТЕХНОИМПОРТЕКСПОРТ АД

Сребърна награда – ТЕХНОЕКСПОРТСТРОЙ ЕАД

Бронзова награда – ЖП СТРОЙ EАД

МАЛКИ строители

Златна награда – БУЛ СТРОЙ ИНВЕСТ ЕООД

Емил Наков, „Бул строй инвест“ ЕООД: Честит празник на всички колеги! Благодаря на целия екип на „Бул строй инвест“ ЕООД за тази награда.

Сребърна награда – МЕДИЛОН ЕООД

Петър Константинов, „Медилон“ ЕООД: Благодаря за наградата най-вече на екипа на фирмата, който е съставен от подготвени професионалисти. Желая успешна 2019 г. на всички колеги. 

Бронзова награда – ЕВРОСТРОЙ ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Кристина Дякова, „Еврострой инженеринг“ ЕООД: Честит празник и благодаря за признанието от името на „Еврострой инженеринг“ ЕООД.  

 

Строежи от транспортната инфраструктура

Големи строители

Златна награда – ХИДРОСТРОЙ АД

Живко Недев, „Хидрострой“ АД: Благодаря Ви за високата оценка, която ни давате. Наградата е за целия колектив на дружеството, което представлявам. Благодаря на всички, които работят с нас – проектанти, надзорници, тъй като обектите, които изпълняваме, нямаше да са толкова успешни, ако не беше доброто ни взаимодействие. Благодаря и на инвеститорите, защото големите проекти не могат да бъдат реализирани без тях. Гарантирам, че ние ще продължим да работим все така добре и ще оправдаем Вашето доверие. Честит празник на всички!

Сребърна награда – ГБС – Инфраструктурно строителство АД

Инж. Тодор Гочев,
„ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД: Бих искал да поздравя всички с празника и да Ви благодаря за оценката на нашия труд, който сме положили през годината.

Бронзова награда – ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ – Т EАД

 

СРЕДНИ строители

Златна награда – ПЕРЛАМЕТ СЕ ООД

Емил Манчев, „Перламет СЕ“ ООД: Честит празник на всички именници и на колегите строители. Бих искал да кажа, че съм доста изненадан от тази награда. Това е доказателство, че човек никога не трябва да се отказва, трябва да бъде упорит. Желая на всички колеги здраве и да бъдат много упорити. 

Сребърна награда – ЕИВ ЕООД

Бронзова награда – ТОНИ ТОДОРОВ ООД

Антон Тодоров, „Тони Тодоров“ ЕООД: Бих искал да поздравя всички по случай празника и да пожелая приятна вечер.

МАЛКИ строители

Златна награда – СТРОИТЕЛНА КОМПАНИЯ ПЪТ СТРОЙ ИНВЕСТ ООД

Сребърна награда – МОНИ – 07 ЕООД

Бронзова награда –ДЖАМБО 33 ЕООД

Строежи от енергийната инфраструктура

Големи строители

Златна награда – СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ АД

Инж. Георги Георгиев, „Старт Инженеринг“ АД: Искам да Ви поздравя с хубавия празник и да Ви пожелая много здраве, успехи и да си намерите добри работници.

Сребърна награда – ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ АД

Бронзова награда – ЕМУ АД

Димитър Ангелов, „ЕМУ“ АД: Благодаря на нашите служители и партньори. Честит празник!

СРЕДНИ строители

Златна награда – Т и Д ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД

Дора Александрова, „Т и Д инженеринг“ ЕООД: Благодаря на Камарата на строителите в България и на целия екип на „Т и Д инженеринг“ ЕООД за тази престижна награда. Честит празник на всички. Пожелавам Ви много здраве и успехи. 

Сребърна награда – ЕЛЕМОН ООД

Бронзова награда – ЕНЕРГОИМПОРТ – ЕКСПОРТ ООД

МАЛКИ строители

Златна награда – НЮ СИСТЕМ ООД

Инж. Красимир Пунчев, „Ню Систем“ ЕООД: Честит празник на всички колеги! За нас, целия екип на „Ню Систем“ ЕООД, това е голяма чест. Пожелавам Ви здрава и успешна 2019 г.!

Сребърна награда – ЕЛЕКТРОКОНСУЛТСТРОЙ ЕООД

Инж. Ивайло Иванов, „Електроконсултстрой“ ЕООД: Честит празник на всички! Благодаря Ви за тази награда.

Бронзова награда – РЕФРАН ЕООД

Никола Рангелов, „Рефран“ ЕООД: Благодаря за отличието. Честит празник на всички и успехи през следващата година. 

 

Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство
и опазването на околната среда

Големи строители

Златна награда – РАЙКОМЕРС КОНСТРУКШЪН EАД

Инж. Благой Козарев, „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД: Уважаеми колеги, честит празник на всички! Благодаря за наградата. С гордост искам да заявя, че тя е за всички служители на „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД.

Сребърна награда – ПАЙП СИСТЕМ AД

Инж. Николай Чомаковски, „Пайп Систем“ АД: Честит празник! Искам да благодаря на всички строители, които имат куража да работят в България, независимо че понякога ни упрекват. През миналата година „Пайп Систем“ АД спечели бронзова награда, сега – сребърна, а догодина ще се борим за златото.

Бронзова награда – КАРО ТРЕЙДИНГ ООД

Иван Горнишки, „Каро Трейдинг“ ЕАД: Благодаря за оказаната чест. За трета поредна година получаваме награда по време на годишния Бал по повод Деня на строителя – признак за устойчивото развитие на компанията. Призът е за всички колеги, без които това нямаше да бъде възможно. Весел празник!

СРЕДНИ строители

Златна награда – МИКО – Д ООД

Божидар Илиев, „Мико – Д“ ООД: Благодаря за оказаното доверие и за признанието към фирма „Мико – Д“ ООД. От името на целия ни екип желая на всички честит празник и още по-големи успехи в професионален и личен план.

Сребърна награда – ХИДРОРЕМОНТ ИГ ООД

Ивайло Иванов, „Хидроремонт ИГ“ ООД: Уважаеми гости, скъпи колеги, честит празник! На първо място бих искал да благодаря на Камарата на строителите в България за тази награда. От името на „Хидроремонт ИГ“ ООД искам да кажа, че за нас е голяма чест и отговорност да приемем това признание.

Левент Джеведжи, „Солак М.С.“ ООД: Честит празник на всички! Както каза един от колегите, наистина не е лесно да си строител в България, а за нас – в община Ардино, в Родопите, е още по-трудно, тъй като теренът е особен. Благодаря на председателя на УС на КСБ инж. Терзиев за наградата. 

МАЛКИ строители

Златна награда – СТАТУС – Н ООД

Сребърна награда – КОЦЕВ И ЦВЕТАНОВ ООД

Бронзова награда – ЕКОТОН – КОМЕРС ООД

Тони Попов, „Екотон – Комерс“ ООД: Честит празник на всички колеги и именници! 

 

По събитието работиха: Момчил Михайлов, Румен Добрев, Калоян Станчев, Мирослав Еленков, Емил Христов, Галя Герасимова, Мартин Славчев, Десислава Бакърджиева, Ренета Николова

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.11.2018. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.