ОП на КСБ – София, раздаде отличията си за 2017 г.

Прочетена: 43

Росица Георгиева
Ренета Николова

По традиция след успешния строителен сезон Областното представителство на Камарата на строителите в България в София (ОП на КСБ – София) отбеляза Димитровден. На събитието, което се проведе в хотел „Метрополитен“, бяха връчени отличията в ежегодния конкурс „Най-добър строител”, който ОП на КСБ – София провежда сред своите членове. Домакин на тържеството беше инж. Любомир Качамаков, член на Изпълнителното бюро и Управителния съвет (УС) на КСБ, председател на ОП на КСБ – София. Гости на церемонията бяха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, инж. Светослав Глосов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ и почетен председател на КСБ, Валентин Николов, председател на Контролния съвет (КС) на КСБ и инж. Николай Станков, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството.

„Скъпи колеги, имам удоволствието от името на ОП на КСБ –София, Контролния съвет и Комисията по професионална етика на ОП да Ви поздравя по случай професионалния празник. Пожелавам Ви здраве и късмет! Нека заедно да строим за днешното и бъдещото поколение. След всеки човек остава съграденото от него, затова този ден е признание за вашия труд и майсторство, с които сътворявате блага за всички. Бъдете здрави и конкурентоспособни, устоявайте на предизвикателствата на живота и знайте, че всеки един от вас е част от успехите, които постигаме заедно.“ С тези думи инж. Любомир Качамаков приветства строителите, след което той връчи наградите на Областното представителство на най-добрите компании за 2017 г.

В тазгодишното издание на конкурса заявления за участие са подали 29 фирми. Те са разделени в четири категории: малки предприятия с оборот до 5 млн. лв., средни – от 5 до 20 млн. лв., големи – между 20 и 50 млн. лв. и много големи – над 50 млн. лв. Победителите са определени от комисия в състав: акад. Ячко Иванов, председател на Контролния съвет на ОП на КСБ – София и председател на Научно-техническия съюз по строителство (НТСС), и членовете на Областния съвет на ОП на КСБ – София, инж. Георги Спиридонов и инж. Петьо Димитров.

Първо място в групата на предприятията с обем до 5 млн. лв. бе за „Енвайро Клийн“ ЕООД, на второ място е класирано „Ивком-63“ ЕООД, а на трето – „Ливтас“ ЕООД. В следващата категория – от 5 до 20 млн. лв., победител стана „Бул Строй Инвест“ ЕООД. На втора позиция е „Електрисити“ ЕООД, а трета награда отиде при „Валмекс“ ЕООД. Победител при фирмите с оборот от 20 до 50 млн. лв. е „Бараж Груп“ ЕООД, на второ място е „Калистратов Груп“ ООД, а на трето – „Евро Алианс Инженеринг“ ЕАД. При много големите предприятия с оборот над 50 млн. лв. първенец е „ГБС-Инфраструктурно Строителство“ АД, а след него се нареждат „Геострой“ АД и „Eвро Алианс Тунели“ ЕАД.

По традиция ОП на КСБ – София, заедно с НТСС, отличи бъдещите инженери, които предстои да се влеят в сектора. Младежите бяха оценени за техните дипломни проекти, като за първи път тази година бяха присъдени една първа и две втори награди. Призовете бяха връчени от председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. Той също поздрави колегите си за празника и им благодари за всичко, което правят.

Инж. Терзиев подчерта, че много се радва за възможността лично да награди бъдещите попълнения в бранша. „Чакаме Ви, за да ви предадем щафетата! Добре дошли сте сред нас!“, допълни председателят на УС на КСБ.

Първо място за дипломния си проект спечели Гергана Кушлева от Висшето строително училище „Любен Каравелов“, а втори награди получиха инж. Петър Дойчинов, завършващ Университета за архитектура, строителство и геодезия, и Любомир Радков от ВСУ „Любен Каравелов“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.11.2018. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.