Шоколадовият Великден

Прочетена: 94

Невена Картулева

И тази седмица оставаме на великденска тема. След като сме готови за традиционната трапеза, сега е време да помислим и за празничните подаръци. Каква по-добра изненада може да има за гостите, за децата и за близките Ви от шоколадови изкушения? Особено ако са в тематична форма и с ефектна украса за най-светлия ден в годината. Ето шест предложения, с които да напълните сладката великденска кошница.

Chocolate Ostrich Egg

Hotel Chocolat, базирана във Великобритания фабрика за сладкиши, е създала уголемена и сладка версия на традиционното великденско яйце. То е с размерите на щраусово, изпълнено е с мляко и тъмен шоколад и тежи 2,5 кг. В сърцето на този разкош ще намерите разнообразие от трюфели, пралини и карамелчета. Цената на яйцето е 105 долара.

Enchanted Shrooms

За 75 долара можете да си купите над килограм омагьосани гъби. Всъщност една-единствена гъба. От Vosges Chocolate обещават, че тя ще Ви отведе на незабравимо сладко пътешествие. Изработена от висококачествен бял шоколад, с пълнеж от тъмен шоколад, италиански лешников Piemonte крем и ганаш от рейши гъби, тя има дори полезни антиоксидантни свойства. Омагьосаната гъба е висока 15 см и тежи 1,3 кг.

Imperial Spring Flowers Egg

Ако искате да се придържате строго към духа на празника, можете да заложите на класиката – шоколадови яйца. Или на едно гигантско 5,4-килограмово произведение на сладкарството и изобразителното изкуство. От фабриката Bettys & Taylors of Harrogate уточняват, че то е изпълнено с фин млечен шоколад и десетки по-малки яйца. Цената му е 347 долара.

La Madeline au Truffe

Най-скъпият шоколадов трюфел в света също е достоен подарък за празника. Направен е от House of Knipschildt Artisan Chocolates и е определян като едно от най-екстравагантните сладки творения. Цената му е 250 долара. Съставен е от 70% тъмен шоколад Valrhona и можете да го намерите в красива кутия – върху канапе от захарни перли.

The River of Diamonds Cien Box

Базираните в Ню Йорк гурме шоколатиери от MarieBelle предлагат артистичен прочит на старата кутия шоколадови бонбони. В сътрудничество с художника Чау Джианг Шхи Нгуен те създават колекционерски комплекти, украсени с емблематични фрагменти от произведения на изкуството. Върху всеки бонбон са изобразени впечатляващи части от познати в целия свят картини. The River of Diamonds Cien Box струва 400 долара.

Diamond-Eyed Bunny

Когато говорим за Великден, няма как да пропуснем и зайците. Сред тях се отличава един особено специален. Не само заради цената му от 49 хил. долара. Той е резултат от съвместната работа на сладкаря Мартин Шифърс (в средата на снимката) и бижутерите от студио 77Diamonds.

Заекът с височина 40 см и тегло 11 кг е изработен от най-чистото какао, внесено от Танзания. Сладката животинка съдържа близо 600 хил. калории. Но най-важното в тази шоколадова бомба са очите. Те са направени от 1,7-каратови диаманти, които могат да се превърнат в чудесни обеци, след като с помощта на голяма компания успеете да изядете шоколадовата фигура.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.04.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *