Блясъкът на железниците

Прочетена: 82

Невена Картулева

Пътуванията на дълги разстояния с влак освен романтични са доста по-комфортни и могат да Ви изненадат с незабравим блясък. Ако искате да разгледате която и да било страна, железницата е един от най-удачните варианти. Докато сте в просторната кабина, можете да се наслаждавате на гледката навън или да слизате за разходка в различни градове. Ето кои са най-луксозните влакове за пътешествие като на кино:

Belmond Andean Explorer

Belmond Andean Explorer предлага невероятни гледки към перуанската част на Андите със спирки в Куско, Пуно и Арекипа. Това е първият луксозен спален влак в Южна Америка, който освен всичко друго е оборудван с библиотека и пиано бар. Цената на пътуването с една нощувка в двойна стая е 480 долара.

Rovos Rail

Rovos Rail продава билети от близо три десетилетия и предлага най-различни пътешествия до места, като Кейптаун, водопадите Виктория и Дърбан. Гостите могат да се насладят на шампанско и омари в луксозния влак, който предлага апартаменти, оборудвани с вана и душ. Цената на стаите започва от 1475 долара на човек.

Venice Simplon-Orient-Express

Това е един от най-легендарните луксозни влакове в света. Той разполага с интериор в стил ар деко, кристални чаши и бар за шампанско. Известен е най-вече с класическия си маршрут от Лондон до Венеция със спирка в Париж. Има опции и за пътуване от Париж до Истанбул или от Истанбул до Венеция. Цените на билетите започват от 2500 долара.

Japan Rail East Shiki-shima

В началото на май East Japan Railway представи своя нов луксозен влак Shiki-shima. Той разполага с панорамни прозорци, разкриващи страхотни гледки, и 17 стаи. Билетите струват между 2914 долара и 8651 долара на човек. Търсенето е голямо, затова местата са заети за година напред.

The Trans-Siberian Express

Пътниците могат да използват Транссибирския експрес, за да стигнат от Москва до Владивосток с множество спирки през целия път. Те могат да видят Казан, модерния съветски град Новосибирск, както и Иркутск, често наричан Сибирският Париж. Цените започват от 16 995 долара на човек, а пътешествието включва 12 нощувки във влака плюс две в хотел.

Indian Pacific

С влака можете да стигнете от Сидни до Пърт или от Сидни до Аделаида — разстоянието е приблизително 4,8 хил. км. Пътешествието ще Ви осигури невероятни гледки към дивата австралийска природа. Каютите са с огромни прозорци, големи легла и обособени душове. Цените на билетите от Сидни до Пърт започват от 2400 долара.

Rocky Mountaineer

Луксозният влак предлага с 65 различни пакета за почивка, които гарантират на пътниците страхотни гледки към канадските Скалисти планини със спирки в Сиатъл и Ванкувър. Той е известен с откритата конструкция на вагоните, която позволява по-добър изглед. Цените на билетите започват от 2500 долара.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.06.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *