Най-екстремните водни пързалки

Прочетена: 81

Невена Картулева

Какво по-добро разхлаждащо забавление през лятото от спускането по водна пързалка? Всеки увеселителен парк, дори по-големите хотелски комплекси разполагат с подобни съоръжения. В повечето случаи са цветни и с причудливи форми – за радост на децата в горещите дни. Едва ли предполагате колко екстремна може да бъде една водна пързалка. Ето пет от най-страшните съоръжения по света, които впечатляват не само със своите мащаби, а и със стръмните завои и огромните височини, които ще трябва да преодолявате, пързаляйки се надолу.

Insano

Водната пързалка се намира в Beach Park на Североизточното крайбрежие на Бразилия. В превод от португалски името на пързалката означава „безумен“. Издига се на 42 м – достатъчна височина, за да Ви осигури пълна доза адреналин и незабравими летни емоции.

Brain Wash

Орландо не е просто дом на Disney World, но и на Wet ’n’ Wild Water Park. Пързалката, разположена в увеселителния воден парк, е само едно от разнообразните забавления, на които можете да се отдадете в него. Brain Wash е пътешествие, което включва звук, видео клипове и светлини, както и вертикална 16-метрова отсечка, която със сигурност ще накара сърцето Ви да бие учестено.

Aqualoop

Съоръжението се намира в словенския Terme 3000 Adventure Pool. Видът й е достатъчен, за да Ви заинтригува или да Ви откаже завинаги от водни приключения. Тя е и една от най-бързите пързалки в света. Водното чудо на Словения разполага с вълнуващ 360-градусов цикъл, който ще обърка сетивата Ви и ще Ви изведе за кратко от реалността.

Faser

Водният увеселителен и СПА комплекс Therme Erding в германския град Ердинг се състои от четири зони – „Тропическо СПА”, „Оазис на живота”, „СПА и сауни” и „Водни пързалки GALAXY”. Той е изграден постепенно – от 1999 г. до сега, като е най-големият СПА комплекс в света с впечатляващо разнообразие от атракции с минерална вода. Огромната водна пързалка в него е конструирана така, че да развива скорости до 72 км/ч при спускането.

The Scorpion’s Tail

Атракцията в щата Уисконсин се намира в Noah’s Ark Waterpark. В превод името на пързалката означава „опашката на скорпиона“ и това се дължи не само на нейната форма. Спускането по нея е почти толкова опасно, колкото и близостта до отровното насекомо. Посетителите на пързалката изминават 121 м за около 5 до 8 секунди.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.07.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.