По-$къпи, най-$къпи – коли за милиони

Прочетена: 98

Невена Картулева

Всяка година автомобилните концерни се конкурират да предложат най-невероятните машини, които са бързи, луксозни и със забележителен дизайн. Някои от тях могат да бъдат забелязани по улиците, но има и изключения, произведени в лимитирани серии и с цени в милиони долари. Ето кои са най-скъпите коли в момента…

Zenvo ST1

Хиперавтомобилът струва 1,5 млн. долара. Датските му производители са помислили не само за мощността, но и за елегантния дизайн. Това е машина със силата и елементите на състезателна кола. С турбокомпресорния си 6,8-литров V8 двигател тя може да развие от 0 до 97 км/ч за 2,9 сек с максимална скорост от 375 км/ч. От автомобила са произведени едва 15 броя.

Aston Martin One-77

77-те броя от този суперавтомобил са били продадени още преди да излязат в завършен вид от завода. Цената на всеки от тях е 1,8 млн. долара. Лимитираната спортна машина стига скорост до 350 км/час благодарение на своя 7,3-литров V12 двигател и 750 к.с.

Ferrari F60 America

Няма как Ferrari да липсва в списъка на най-скъпите коли в света. Този модел струва 3,2 млн. долара. Мощността му е 740 к.с., а V12 двигателят позволява развиването на максимална скорост от 320 км/ч. Ferrari ще произведат само 10 броя от автомобила.

Bugatti Mansory Vivere

Цената му е 3,4 млн. долара. Той е специална версия на популярния Bugatti Veyron. Въпреки че е по-бавен от предшественика си, предлага ускорение от 0 до 95 км/ч за 2,7 секунди с максимална скорост 410 км/ч. Произвежда се в лимитирана серия и само при заявка.

Lamborghini Veneno

Аеродинамичната машина струва 4,5 млн. долара. С 12-цилиндров двигател и общо 750 к.с. Veneno развива максимална скорост 355 км/ч. Въпреки че не е най-бързият автомобил в класацията, той  е един от най-бутиковите – с едва девет броя.

Koenigsegg Ccxr Trevita

Всичко най-добро, събрано в една кола, струва 4,8 млн. долара. Автомобилът е с мощност 1000 к.с. Ускорява от 0 до 100 км в час за три секунди. Екстериорът му е създаден, за да блести под слънчевите лъчи, а вътрешността на машината е направена от импрегнирано тяло от въглеродни влакна, напоено с диаманти. От Koenigsegg Ccxr Trevita има само три броя.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.07.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.