Новите суперяхти

Прочетена: 84

Невена Картулева

Какво е бъдещето на яхтите? Доскоро впечатляваха с мащаби и футуристичен дизайн. Човекът и начинът му на живот са в основата на иновациите в създаването на нови машини. Целта е хората да получат плавателен съд, осигуряващ им изживяване, което не могат да изпитат другаде.

Наред с технологиите това, което определя уникалността на яхтите на бъдещето, са климатът, горивата, политическите нагласи и бързо променящите се икономически условия. Ето как ще изглеждат супермашините по вода съвсем скоро:

L’Amage

Концепцията е за 190-метрова яхта, създадена от Хамид Бекради от HBD Studios и Кристоф Кухнер от Yacht Naval Architects в Хамбург. Идеята е да изградят машина във футуристичен стил, използвайки съвременните технологии.

В нея ще могат да се настанят 28 гости в 14 каюти, както и във VIP апартамент. Ще има капацитет за 70 души екипаж. В основата на проекта е възможността за открито забавление. Яхтата разполага със зона с шезлонги и бар, а защитен от вятъра кът за отдих се простира около дансинг и инфинити басейн.

Tomahawk 52

Тази машина бива разглеждана като кораб заради техническите й качества и като яхта заради комфорта й. Проектирана е от Columbus Yachts и партньора им по дизайн Марко Касали.

Името на яхтата идва от приликата на формата на носа с индианската брадва томахавка. Концепцията предвижда да бъде разработена в дължини от 40 до 100 м. Касали казва, че Tomahawk 52 е „яхта вътре в кораб“, която балансира комфорта с изключителна сигурност.

Y-Club

Плаващ хотел – идеята е на морския архитект Франк Неубелт. Целта е да се създаде флот от четири яхти, които ще бъдат менажирани от петзвездна хотелска верига.

Една от яхтите ще е 100-метрова и ще е тестовата площадка. Планира се следващите три да бъдат по 130 м. Y-Club ще има капацитет за 36 гости и 50 души екипаж. Всички апартаменти ще разполагат със самостоятелни балкони, всекидневни и спални.

Project Norse

Тази яхта ще има възможност да стигне до двата полюса, като същевременно предлага максимална устойчивост и минимално въздействие върху околната среда. Дизайнерът Оливър Стейси обяснява, че лодката ще бъде изключително здрава и ще използва платното като вторичен източник на енергия.

Blue Coast Yacht Trimaran

По-бърза, по-лека и използваща по-малко гориво. Това е яхтата, създадена от френските специалисти от Coste Design. Те са автори на уникалния мощен тримаран, предлагащ платформи от 60, 80 и 100 м. Яхтата съчетава бързото и ефективно представяне на тримаран с луксозно настаняване – тази структура позволява създаването на голям салон и отлични гледки от панорамните прозорци.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 22.08.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.