Коженият шлифер се качва на модния подиум

Прочетена: 83

Елица Илчева

След като дългото кожено манто на премиера Бойко Борисов се превърна в хит в социалните мрежи през декември миналата година, в края на това лято със сигурност можем да кажем, че тъкмо тази дреха се връща на мода през есента. Не твърдим, разбира се, за връзка между двете събития, а просто съобщаваме интересен факт. И колкото и да е вярно, че ретрото винаги е на мода (защото шлиферът от кожа винаги звучи арт и ретро), в последните години не беше на подиума. Модните експерти обаче са категорични, че трябва да очакваме ренесанс. Разбира се, шлиферът идва с по-разчупена визия и безброй вариации, модните къщи щедро предлагат и безръкавни варианти, които е хит да се комбинират с джемпъри.

В най-новите колекции присъстват дори и пелерини с английски фасон, а дължините са най-различни. По-значителната придава на мъжа ексцентричност и дава сигнал за неговата креативност и вроден аристократизъм.

Младежките модели пък излизат и с качулки – все пак това е дреха, която трябва да пази от лошото време. Изисканост и индивидуалност може да постигнете с по-разчупена кройка и декоративни елементи. И все пак строгият и прав силует остава един от най-популярните за сериозните мъже и в новите колекции почти навсякъде е пристегнат с колан и е с по-нестандартни ревери. Двуредното закопчаване също присъства сериозно и създава усещане за строг и делови стил, особено ако е допълнено с джобове и пагони.

Модата диктува и големи възможности за избор на цвят. Наред с класическата черна шуба по подиумите виждаме маслинено, синьо и бежово. За най-ексцентричните няма да е трудно да открият тази дреха, ушита от кожата на екзотични животни.

И след всичко дотук вероятно сте разбрали – не вадете от скрина стария шлифер, изберете някой от моделите на Versace, Valentino, Givenchy, Paul Smith, Dries Van Noten и др.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 04.09.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.