Smart колан: последна мода или първият умен аксесоар

Прочетена: 81

Елица Илчева

Иновациите в света на технологиите достигнаха и модния бранш. След като в наши дни всичко е smart, някак си напълно естествено и нормално трябва да се приеме новината, че на пазара вече се продава Smart колан.

Първият умен аксесоар е представен на изложението CES в Лас Вегас това лято. Дело е на южнокорейската компания WELT и е създаден в партньорство със Samsung. На пръв поглед нищо не го отличава от един стилен класически колан, изработен от висококачествени материали. Токата е направена от метал с хромирано покритие, а самият колан е от висококачествена екокожа с релефна 3D текстура.

WELT се предлага в общо 4 варианта – Casual, Classic, Premium и Limited Edition, като при всеки от тях имате избор от различни цветове, форма на токата и пол, към който е насочен. Забележително е дори и теглото – само 100 г, като в това число влиза и вграденият жироскопичен и магнитен сензор, който стилният аксесоар притежава. Батерията също е впечатляваща – издържа над 20 дни с едно зареждане.

Освен фешън аксесоар, коланът ще Ви послужи и за много други неща. С него можете да измервате доста точно колко крачки сте изминали, времето в покой и изгорените калории, но не това е толкова иновативното и впечатляващо тук. WALT притежава друга много по-удачна функция, чрез която следи за здравето Ви.

С помощта на вградения жироскопичен и магнитен сензор той отчита промените в обиколката на талията Ви и на база на това прави мониторинг, с чиято помощ можете да вземете превантивни мерки преди отключване на диабет, хипертония и сърдечно-съдови болести.

За да правите мониторинг в реално време, е нужно да си свалите от Google Play или App Store приложението WELT.

Всъщност редно е да споменем, че прототипът на изделието е от 2015 г., когато аксесоарът бе представен като самозатягащ се, който ни помага да отслабваме. Коланът „Белти“ бе разработка на френската фирма Emiota. Продуктът предупреждава и при прекалено дълго застояване в седнало положение.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.09.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.