Сейфът като демонстрация на лукс

Прочетена: 114

Елица Илчева

Въпрос не просто на класа, а и на стил, е къщата да притежава луксозен сейф. Има много фирми, предлагащи скъпи шкафове за съхранение на ценности, които съчетават висока степен на сигурност с прецизна изработка, но частната колекция на португалската компания Boca do Lobo, която по принцип издига лукса в култ, превръща този предмет в най-изящна дизайнерска мебел, източник на вдъхновение за всеки, който би искал да придобие бижу за съкровищата в дома си. Сейфовете на марката са пресечна точка на изобразително изкуство, умелото майсторство и нови технологии.
Калифорнийската златна треска е вдъхновила дизайнерите за

Millionaire Safe.

Най-емблематичният екземпляр от свръх скъпата колекция на Boca do Lobo. Проектиран е, за да направи впечатление, като се подчертава непроницаемата му природа. „Когато създавате нещо, за да почетете калифорнийската златна треска, по-добре да бъде направено от твърдо злато или поне да изглежда като изработено от цели плочи от скъпоценния метал“, казват авторите. И за да им повярваме, са изградили корпуса с умела имитация на нараняване, която се явява демонстрация на невъзможността шкафът да бъде разбит. Външната ръкохватка, покрита със сребро, e във формата на рул и напомня за ерата на морските открития. Системата за отваряне работи с тайна комбинация от кодове, а интериорът е облицован с плат и комплект заключващи се чекмеджета от твърда магония – сигурни като тайните, които се предполага, че се пазят вътре. „Милионерът“ има здрава полирана месингова рамка, а тежкият златен облик придава ненадминат блясък на екстравагантния му вид.

Няма по-добро място за съхранение на скъпоценности от

Diamond Safe,

друго емблематично произведение на Boca do Lobo, част от ексклузивната Private Collection. В него е намерила реализация идеята за красотата и благородството на диаманта. Със съвършено нетрадиционен дизайн, този сейф може да се персонализира според желанието на клиента, така че да се побере дори до кутиите за безопасни игли. Във всички случаи Diamond Safe е непристъпно място с несравнима индивидуалност и предизвиква всеки да се бори с него, но позволява достъп само на избрани. Хипер разкошният предмет е снабден с часовник с автоматичен контрол на влажността и температурата, който се регулира поотделно в различните отделения. При стайните варианти вътре има освен място за часовници, пари и бижута и отделения за скъпо вино и уиски.

Baron Home Safe

е проектиран във викториански и футуристичен стил и вдъхновен от традиционните техники за създаването на швейцарски часовници. Той е демонстрация на изящна изработка, перфектна за всеки с апетит за екстремен лукс.
Не по-малко екстравагантен е и

Bohem Safe,

който олицетворява духа на истински авантюристи, избрали да живеят нетрадиционно дори и с богатствата си и да постигнат това и с атмосфера. Изработен изцяло от матиран и изкуствено състарен месинг, с отделения за бижута, часовници, пури и скъпи напитки, Bohem Safe демонстрира една съвременна красота и със сигурност може да бъде „звездата“ във всеки луксозен килер.

Knox Safe

представлява нирвана за съкровищата. Отвън се вижда как функционира системата за безопасност и когато отворите вратата, става ясно, че тя работи през стъклото, приложено от вътрешната й страна. Освен функционален, този дизайн е и вечен и провокира радост и вълнение от възможностите да усетим красотата в различните й измерения. Сейфът може да бъде оразмерен и подреден според нуждите на потребителя.

Dali Safe

e сюрреалистичен, точно като картината и символ на относителността на пространството и времето. Той сякаш ни казва: „Нищо не се приема за даденост. Хората, ситуациите и всичко около нас се променя. Все пак винаги можем да разчитаме на едно специално място в нашия живот, което ни дава сигурността, от която се нуждаем“. Изработен от месинг, с полирана повърхност и златно покритие, интериорът му се отличава с тайни отделения и 6 навивки специално за часовници.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.09.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.