Изберете своя тренд от колекциите есен – зима 2017 – 2018

Прочетена: 121

Елица Илчева

За създаването на привлекателния съвременен имидж на един мъж винаги е важно да се знаят сезонните тенденции, за да се изберат сред тях онези, който най-ярко подчертават различната индивидуалност. За щастие, или за смут на по-консервативната част от силния пол, за тази есен и зима се предлагат толкова разнообразни трендове, че да се създаде актуален образ, без да се изгуби индивидуалността, е възможно при привържениците на всеки стил. Просто разгледайте модните съчетания на елитните марки за зимата на 2017 – 2018 г. и решете как да се носите.
Костюмът върви с маратонки, джинсите с подвити подгъви

Всеки ценител на удобствотото и комфорта ще е склонен да приеме, че костюмът може да се носи и със спортни обувки. Още повече, след като предложението идва от дизайнерите на модните къщи Valentino, Givenchy, Paul Smith, Versace и други забележителни марки, които пуснаха на подиумите си модели със строги костюми в съчетание с т.нар. кросовки. И това стана своеобразно официално потвърждение на факта, че е снето поредното модно табу.

В модата на джинсите за първи път се появяват прегънати нагоре подгъви. Показаха ги Tommy Hilfiger, Dolce & Gabbana, Dries Van Noten и др. Това е актуално както в съчетанието с по-леко и спортно облекло и обувки, така и със зимните кубинки.

Удължена грейка и средно дълго палто

В сегмента на връхните дрехи мъжката мода традиционно е изключително консервативна, но есенно-зимният сезон 2017 – 2018 г. предлага няколко интересни идеи в противовес на това.

В колекциите на Dior Homme, Fendi, Balmain е представена тенденция, която вероятно доста ще върви в страните със сурови зими. Удължените грейки се явяват фаворит не само при женските, но и при мъжките шуби. Дължината им е до коляното и надеждно защитава от зимните ветрове, макар едва ли точно това да е провокирало дизайнерите. Както и да е, факт е, че това е един от най-полезните трендове този сезон.

Привържениците на класическия стил може да са силно заинтересувани и от показаните от почти всички модни марки от високия клас средно дълги палта. Едноредни и двуредни с колани или без – всички предложени варианти са обединени от елегантния прав силует и дължина една идея над коляното.

Бомбарът отново се превръща в хит, райето излиза отгоре

Ако се загледате, може да забележите тенденция в тенденцията, която отдавна е преминала отвъд категорията на основната „бомба“. Тези якета, чиито „предци“ са униформите на военни пилоти, непрекъснато вдъхновяват дизайнерите в търсене на различни решения. Сред новостите на сезона са бомбари, съчетани от тъкани с контрастни цветове, с ивици, с вложки и дори с цветни отпечатъци.

Ризи на райета, както знаете, е класика, която винаги е от значение. Но емблема на сезона е изваждането на ивиците върху всички видове дрехи – костюми, панталони, палта, дъждобрани, спортни горнища. Ако търсите примери, ще ги намерите в колекцията на френската модна къща Givenchy. Като контрапункт и деликатен компромис Boglioli, Tommy Hilfiger, Stella Mccartney, Giorgio Armani и други демонстрират дребни карета с подсилена надлъжна линия.

Цветните принтове само за свръхекстравагантни

Всъщност, ако питате за нещо необичайно – това са цветните печати и принтове в облеклото за силния пол. Е, ако не бягате от свръхекстравагантност, ами се стремите към нея – модните къщи предлагат доста решения. Тъкани с цветен печат щедро са използвани при създаването на колекциите на Dolce & Gabbana, Etro, белгийския бренд Dries van Noten. Сравнени с женските варианти, идеите за мъже се отличават със схематичност и монохромност.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.10.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.