Коженото изкушение на 2018 г. – чанта от алигатор с вградено злато

Революционната разработка на Джейсън Сталви преобръща представите ни за лукс

Прочетена: 72

Елица Илчева

Когато стане дума за чанти, какво е по-луксозно от кожа на алигатор? Отговорът е: кожа на алигатор с вградено злато. Революционната разработка е на модната къща на Джейсън Сталви (STALVEY), известна с аксесоарите си от екзотична кожа, които са любими на най-актуалните топмодели в последните 5 години. Изключителната технология, с която се втъкават в едно двата почти безценни материала, е създадена в партньорство с водеща космическа лаборатория, а качественото производство е гарантирано от най-луксозна фабрика във Франция.

Американецът в продължение на две години експериментирал с най-различни иновативни техники, които не дали задоволителни резултати.

 

„При вграждането се използва твърдо злато, което чрез високоенергиен лъч от електрони във вакуумна камера се трансформира в газообразно състояние. След като златният газ се охлади и се върне в твърдото си състояние, частиците се вграждат в кожите“, обяснява Джейсън Сталви пред сп. „Вог“.

 

Цените на новата продуктова линия стигат до 100 хил. долара за най-големите чанти, а по-малките дамски аксесоари с дълга дръжка за през рамо са оценени на 50 хил. долара. Портмонето е 26 хил. долара, а кожената версия на плюшено мече със съдържание на злато – 32 хил. долара.

 

В САЩ предлагането им започна от началото на ноември, а от 2018 г., изделията излизат и на европейския пазар. Всяко от тях има инвестиционна стойност и се придружава от сертификат за автентичност на благородния метал също както бижутата и часовниците.

Сред асортимента има дори 24-каратова възглавница от крокодилска кожа на цена 22 500 долара.

 

 

Джейсън Сталви е роден в Южна Каролина. Неговият път към аксесоарите започва с желанието да открие перфектната чанта от кожа на алигатор. Като не я намира на пазара, той създава собствената марка STALVEY, която през есента на 2014 г. си партнира с Barneys Ню Йорк. Първата му линия предлага нова, хибридизирана визия на класически ръчно изработени луксозни стоки, пропити с леки усещания.

През есента на 2015 г. разширява предлагането в Хонконг, Пекин, Шанхай и Ченгду. Днес марката е известна със своите класически дамски чанти, изработени от гущер, алигатор и щраусови кожи. Един от най-емблематичните й аксесоари е бейзболна шапка от алигатор, която се изработва в най-добрите ателиета в САЩ и Италия.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 26.12.2017. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.