4 изтънчени напитки, създадени през 2017 г.

Прочетена: 69

Елица Илчева

Всяка година на пазара излизат най-луксозни издания на изискани напитки, които остават незабелязани, но сега сайтът Luxatic.com, който търси блясъка във всички сфери, е подбрал няколко селекции твърд алкохол, създадени през 2017-а. Решаващ за избора е бил не само вкусът на огнената вода, но и начинът, по-който е представена в бутилките.

Macallan

Лимитираната серия на Macallan Masters of Photography Steven Klein Edition, посветена на майстора на фотографията Стивън Клейн, е съставена от едва хиляда бутилки. Но още по-интересен е фактът, че това е първият път, когато шотландската марка използва преди бутилиране бурета за вино „Риоха“, което води до уникален вкус. Дизайнерското черно куфарче, в което се продава напитката, съдържа освен уиски и албум с отличителни за фотографа снимки. Специалният пакет включва и запушалка с шахматната фигура на коня, както и набор от обичайни инструменти за барбекю.

Johnnie Walker’s The Commemorative 1920 Edition

Колекцията Johnnie Walker’s The Commemorative 1920 Edition е специалното издание на уиски от 1970 долара, с което се подчертава годината, когато Джон Уокър и синовете му са пътували от Шотландия до 120 страни по света, за да рекламират продукцията си. Пуснати са на пазара само 540 бутилки, които са индивидуално номерирани. Свеж плодов аромат с флорални нотки на хмел и сладка ванилия отличават вкуса, скрит в елегантна лилава кожена кутия.

Goslings

Според експертите това е най-изисканият ром в света. Известната марка Renowned Bermuda brand Gosling Brothers Limited представи преди няколко месеца питието за 10 000 долара. Goslings е изключителен продукт, изработен на Бермудските острови и разполагащ със серийно номерирана ръчно направена дървена тапа, която затваря бутилка от 750 мл.
Изработени са 166 кристални декантера, които са по-малка версия на Купата на Америка. Всяка от тях е с твърда стъклена запушалка, кожена книга, описваща целия процес на производство, и малък дневник за дегустация. Също така си заслужава да се спомене полираната дървена кутия, направена от Moran в Англия.

Gordon & MacPhail Private Collection Glenlivet 1943

Gordon & MacPhail са решили да направят живота ни много по-добър с ограничената колекция Glenlivet 1943 – магическо 70-годишно питие. То е едно от най-старите и най-ексклузивни едностранни малцови уискита в света. Течният еликсир, който е дестилиран на 14 януари 1943 г., е бутилиран само преди няколко месеца. При ценообразуване той достигна 40 500 долара за бутилка. Към него са включени 4 минидекантера, които са уникати. Ръчно издухани по специална поръчка, те са украсени със златни гравюри. Също така ръчно е изработена дървена кутия, която е облепена със сертификат, представящ този продукт на света.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.01.2018. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.