Indian Scout Bobber – мотоциклетът с Jack Daniel‘s в кръвта

Прочетена: 45

Елица Илчева

Две от иконичните и най-известни марки на Америка – Indian Motorcycle и Jack Daniel‘s, отново обединиха усилията си, за да създадат лимитирана серия, наречена Indian Scout Bobber Jack Daniel‘s Limited Edition. Специалната машина е направена в сътрудничество и с Klock Werks Kustom Cycles. Това е третият съвместен проект между трите компании – през 2016 г. те са произвели заедно 150 мотоциклета Indian Jack Daniel‘s Indian Springfield, а през 2017 г. – 100 бр. Daniel‘s Indian Chieftain.

Тазгодишните 177 машини са вдъхновени от златните и черни пожарни автомобили, използвани от

Jack Daniel‘s Fire Brigade.

Всъщност Jack Daniel‘s е единствената дестилерия в света със собствена пожарна команда, която се обслужва изцяло от доброволци служители. Новият мотор е с фин матов черен цвят в два тона, който се използва за първи път от Indian Motorcycle и е покрит с истинска златна графика от 24 карата върху резервоара и калниците. От 24-каратовото злато е и емблемата на пожарната бригада на резервоара. На предната броня пак със злато е изписано и предупреждението Bottles and Throttles Don‘t Mix (Бутилки и подаване на газ не се смесват). Другите интересни детайли са перфорираната седалка от естествена кожа с бродерия Jack Daniel‘s и закопчалки, стъпенки и лостове, вдъхновени от марката Old No. 7. Черният премиум цвят присъства във фланците, лостовете за управление, капаците на клапаните на двигателя и накрайниците за отработените газове. Златното означение Indian Scout пък дава допълнително внимание към детайлите.

Уникален е и единственият знак Montana Silversmith,

който е индивидуално номериран и покрит с 24-каратово злато.

Основните външни дизайнерски промени на модела включват модифицирана рамка, понижена седалка, по-къса база, нарязани калници и, разбира се, седалката на пилота също е свалена. Гумите са по-агресивни, има нов удължен кръгъл фар с халогенна крушка. Светлината на спирачката е интегрирана в задния комплект индикатори.

С всичко това, когато се сглоби,
изцяло новият Scout Bobber

става невероятен. Мотоциклетът няма манометър, но това го прави много икономичен на гориво. Двигателят е оборудван с противовлакна и 8-клапанна система за вентили DOHC за гладко захранване. Широко превключващата шестстепенна скоростна кутия завърта задното колело чрез ремъчна задвижваща система.
Интересно е, че всички 177 мотора, с цена от 16 999 долара, са се продали за по-малко от 10 минути.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.05.2018. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.