Йорданка Фандъкова, кмет на София : Готов е проектът за благоустройство на част от парк „Въртопо“

Прочетена: 139

abf264bb-b735-47d6-8e49-8fc2b9ae4b25
„Столична община подготви идеен проект за възстановяване на 8 декара от парк „Въртопо“ , попадащи в район „Младост“ каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Планът предвижда изграждане на пътеки, осветление, видеонаблюдение, реконструкция на зелените площи, изграждане на детска площадка и фитнес на открито. Проектът предвижда и осигуряване на достъп за хора с увреждане до територията на парка. Предвижда се обновяването на зоната да бъде реализирано на два етапа през 2016 и 2017 година. До средата на август кметът на Младост д-р Цвета Авджиева ще обяви процедура за избор на изпълнител. Ще бъде извършено и конструктивно укрепване на моста свързващ район „Младост“ с район „Студентски“.
По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова главният архитект Здравко Здравков започва изготвяне на цялостен подробен устройствен план на парк „Въртопо“. Целта е максимално да бъдат защитени зелените площи на територията.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.08.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *