Министър Лукарски (в оставка): България се стреми да привлече инвестиции в иновативни производства

Прочетена: 25

„България се стреми да постигне по-високи и устойчиви темпове на растеж чрез увеличаване на инвестициите“. Така авторитетното британско издание „Файненшъл таймс“ цитира министърът на икономиката Божидар Лукарски в четири страници инвестиционен обзор за страната ни, публикуван в последния брой под рубриката „Да инвестираш в България“. „Положихме много усилия да осигурим устойчива бизнес среда, да привлечем чуждестранни инвеститори и да намалим значително административната тежест“, заявява министър Лукарски. Той посочва, че страната има амбициозна програма, с която цели да постигне икономически преход към иновативно производство. Министърът на икономиката отбелязва и засилващата се роля на България като технологичен хъб, чрез който може да задържи и върне в страната висококвалифицирани специалисти в областта на информационните технологии.
„Производството на автомобилни части се е превърнало в един от водещите двигатели за националната продукция на България“, казва министър Лукарски в статия, посветена на автоиндустрията. В нея се посочва, че близо 100 предприятия в сектора на автомобилното производство работят с над 33,000 души персонал, произвеждайки части за над 20 марки коли като Пежо, БМВ и Мерцедес. „Автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции“, споделя министърът пред „Файненшъл Таймс“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.11.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *