Цветанов: ГЕРБ няма да участва в съставянето и формирането на кабинет в 43- парламент

Прочетена: 27

Няма да участваме в съставянето и формирането на кабинет в 43- парламент. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветна Цветанов по време на брифинг в парламента. Най-правилният избор е да вървим към предсрочни избори, каза още Цветанов, съобщи Факти.бг.

Запитан дали това означава, че ГЕРБ няма да подкрепи друга РБ или ПФ, ако те получат мандат и дали това е съгласувано с Бойко Борисов, Цветанов обясни, че за дебата в пленарна зала премиерът е информиран.„За това решение, което имахме днес на ПГ, своевременно сме го информирали. Той се съобразява с решението на ПГ и това, което казваме днес е последното и окончателно”, допълни Цветан Цветанов.

ПГ на ГЕРБ заедно с нашия председател няма да се възползваме от реализирането на следващи управляващ мандат. БСП заявиха същото, добави Цветанов.

Цветанов мотивира решението с предложенията за увеличаване на социалните плащания, които той определи като популизъм. Не може да заложим принципите, които има ГЕРБ и да се съобразяваме с политики които не съответстват с цялостния модел на държавата, посочи Цветанов.

Вчера Борисов каза, че неговата партия би подкрепила правителство на Патриотичния фронт или Реформаторския блок, ако някоя от двете партии приеме мандата на президента за съставяне на кабинет.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.11.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *