Зам.-министър Атанаска Николова ще участва в международен форум в Русе

Прочетена: 29

Заместник-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова ще участва в международен форум в Русе – „Диалог за устойчиво развитие в рамките на Инициативата за сътрудничество по реките Дунав и Меконг“, който се открива в 13.30 часа днес, в Канев център. Конференцията ще се състои за пети път, като темата през тази година е „Водната свързаност през третото десетилетие“.

Семинарът се организира съвместно от МВнР, МОСВ, Русенския университет „Ангел Кънчев“, Европейската служба за външна дейност и ЕК. Очакват се близо 100 участници от 6 европейски и 8 азиатски държави, както и представители на ЕК, ООН, АСЕАН, Международните комисии за река Дунав и река Меконг. Специален гост ще бъде министърът на природните ресурси и околната среда на Лаос Сомад Фолсена.

Основна цел на инициативата е засилване на междурегионалното сътрудничество Азия-Европа, особено в контекста на постигането на целите, залегнали в Програмата за устойчиво развитие – 2030 г. Сред темите на форума са водната свързаност, зеленият растеж, водните ресурси, изхранването и транснационалните зони.

На събитието ще бъде открита изложба „В движение“. Специален гост ще бъде Нобеловият лауреат за мир през 2007 г. проф. Вонг Пох от Сингапур, който е част от екипа, отличен за научните си разработки в областта на климатичните промени.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.12.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.