Армията ще купува кораби и изтребители

Прочетена: 25

През 2017 г. армията ще може да купува кораби и изтребители. Това стана ясно след като в пленарна зала на второ четене мина бюджетът на министерството на отбраната за следващата година. Разходите на отбраната са 1 080 267 хил. лв. Увеличението от близо 78 млн. лв. ще отиде предимно за социални плащания, а не за модернизация, съобщи Факти.бг.

„За“ бюджета на военното министерство гласуваха 79 народни представители, „против“ – 17, „въздържали се“ – 20.

Депутатите отхвърлиха предложението на Методи Андреев от ГЕРБ да бъде увеличен бюджетът на „Военна информация“ с 4, 298 млн. лв.

Той припомни, че служба „Военна информация“ има изключително надеждни източници в Близкия изток и може действително да получи информация, която да спаси човешки живот и инфраструктура, не само у нас, но и в ЕС, а Държавна агенция „Технически операции“ има само 48 млн., с които се правят СРС-ата в България.

Председателят на Комисията по отбрана ген. Михо Михов заяви, че в министерство на отбраната има няколко търговски дружества в областта на икономиката и лечебното дело. Според него тези институти трябва да попълват приходната част. Това негово предложение не мина в пленарна зала.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.12.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.