Връчиха четири сертификата за инвестиции на обща стойност близо 60 млн. лв.

Прочетена: 61

unnamed-3
Замeстник-министърът на икономиката (в оставка) Даниела Везиева връчи два сертификата за инвестиция клас А на „Осрам Лайтинг“ ЕООД и на „Са-Ба България“ ООД и два от клас Б на „БИ ЕМ ЕС Продъкшън“ ООД и „Бетелгиус“ ООД. Те са издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите и са на обща стойност близо 60 млн. лв. На събитието, което се състоя в сградата на Министерството на икономиката на ул. „Княз Александър I“, присъстваха представители на сертифицираните компании, както и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Първият сертификат на „Осрам Лайтинг“ ЕООД е за изграждане на нов завод в Пловдив за производство на електронни баласти, драйвъри и светлодиодни модули. Инвестицията е на стойност 45 млн. лв. и ще осигури 900 работни места. Вторият сертификат от клас А е за изграждане на завод за производство на външно и вътрешно осветление за автомобили. Проектът се реализира от „Са-Ба България“ ООД на територията на община Димитровград. Инвестицията е в размер на 8 млн. лв. и ще осигури 150 работни места.

Сертификат клас Б е за изграждане на нов технологичен и производствен център за битова техника получи „БИ ЕМ ЕС Продъкшън“ ООД. Проектът ще се реализира в икономическа зона „София-Божурище“. Инвестицията е в размер на 2,5 млн. лв. и ще разкрие 7 нови работни места. Четвъртият сертификат бе връчен за изграждане на център за разработка и производство на индустриални софтуерни решения и машини. Проектът на стойност малко над 2 млн. лв. се реализира от „Бетелгиус“ ООД. Той ще се осъществява икономическа зона „София-Божурище“ и ще разкрие 10 нови работни места.

„През 2015 г. на България беше отредено третото място като инвестиционна зона за производство. За това все повече се стремим да привличаме именно такъв тип инвеститори. Към момента Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции са сертифицирали 18 проекта на обща стойност 297 млн. лв. Заявени са намерения за сертифициране на още 24 проекта на стойност 400 млн. лв. Искрено се надявам, че добрата работа от страна на държавата и интересът на инвеститорите ще продължават да се развиват, така че наистина да направим България най-доброто място на живеене“, каза замeстник-министърът на икономиката (в оставка) Даниела Везиева.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.12.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *