Кампанията „Яко е да си еко“ влиза в училищата

Прочетена: 29

media-80534-pic
Кампанията на Министерството на околната среда и водите „Яко е да си еко“ влиза в училищата. От 2 до 8 декември 2016 г. в четири учебни заведения ще бъдат представени видео уроци с участието на младия изпълнител Ангел Ковачев. Те са посветени на темите за отпадъците и за опазване чистотата на въздуха.

Уроците с Ангел Ковачев бяха представено за първи път през ноември в СОУ „Епископ Константин Преславски“ в Бургас от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Тогава тя изпита малчуганите и им подари книжки за оцветяване „Яко е да си еко“.

Новата серия видео уроци ще започне на 2 декември от 14 ч в Костинброд в СОУ“Д-р Петър Берон“. Училището е активен участник в инициативи на организатора на Зелената олимпиада – Академика БГ. Вторият видео урок ще е на 5 декември, понеделник, от 13 ч в гр. Банкя в 78 СУ „Христо Смирненски“. Училището, което чества 130 години от създаването си и е най-голямото по площ на Балканския полуостров, има еко клуб и участва активно в реализацията на различни „зелени“ проекти.

Следващите уроци ще бъдат в 200 ОУ „Отец Паисий“ в с. Лозен на 6 декември. И на 8 декември, четвъртък, от 13,30 ч в Перник в ГПЧЕ „Симеон Радев“.

Видео материалите са достъпни безплатно в YouTube канала на МОСВ, както и в интернет платформите на министерството.

Над 10 000 ученици се включили през 2016 г. в кампанията „Яко е да си еко“, която цели да възпита младите хора в любов и грижа към природата. Инициативата ще се разгърне и през 2017 г. с нов акцент – биоразнообразие и чистота на водите.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 01.12.2016. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.