Патриарх Неофит: Да преклоним глава пред подвига на всички, които отдадоха живота си за нашата свобода

Прочетена: 16

Да преклоним глави пред подвига на всички онези, които се потрудиха и отдадоха живота си за нашата свобода и отново да съпреживеем събитията, довели до освобождението на скъпото ни отечество и като имаме пред очи героичната саможертва на загиналите заради нас, да се вдъхновим към още по-усърден труд за свободното и независимо, мирно и благословено от Бога бъдеще на обичната ни Родина. С тези думи се обърна патриарх Неофит към българския народ за празника на Освобождението ни – 3 март, цитиран от отдела „Връзки с обществеността“ при Светия синод на БПЦ.
За Националния празник на страната Негово светейшество отслужи в патриаршеския катедрален храм „Св. Александър Невски“ панихида за упокоение на душите на всички загиналите руски, румънски, български и други воини в Освободителната руско-турска война – за вярата и свободата на българския народ. Патриарх Неофит отслужи и благодарствен молебен за освобождението на страната, на който измоли Божието благословение за мира и благоденствието на страната ни.
Редом с архиереите и свещенослужителите от Българската православна църква в съслужението участваха и представители на Руската и Румънската православна църква, които придружиха патриарх Неофит на тържествената церемония пред Паметника на Незнайния воин.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *