Националното знаме беше издигнато пред Паметника на Незнайния воин

Прочетена: 26

Националното знаме беше издигнато днес на тържествената церемония пред Паметника на Незнайния воин за националния празник на България – 3 март.
Церемонията беше посветена на 139-та годишнина от Освобождението на България, а трибагреникът беше издигнат под звуците на националния химн и на артилерийски салюти.
На церемонията президентът Румен Радев прие строя на почетния караул и поздрави гвардейците за празника. Държавният глава поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин. Церемонията завърши с тържествен марш на гвардейците.
Сред присъстващите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев, министри от служебното правителство, висши военни, патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи, дипломати, граждани.
Час преди тържествената церемония в катедралния храм „Св. Александър Невски“ патриарх Неофит и архиереи от Българската православна църква отслужиха празничен благодарствен молебен за 139 години от Освобождението на България.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.