Браншовите организации ще работят заедно за промяна на нормативната база в сектора

Прочетена: 34

Свилена Гражданска

Браншовите организации, участващи в инвестиционния процес, ще работят заедно за промяна на нормативната база в сектора. Това стана ясно по време на среща в централния офис на Камарата на строителите в България. Домакин бе инж. Николай Станков, председател на Управителния съвет на КСБ. В срещата участваха арх. Борислав Игнатов, председател на УС на Камарата на архитектите в България, инж. Иван Каралеев, председател на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, арх. Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България, инж. Мирослав Йорданов, председател на УС на Българската асоциация на архитектите и инженерите консултанти, инж. Иван Бойков, изп. директор на КСБ.

Представителите на всички основни организации в бранша се договориха да си сътрудничат за изменение на нормативната уредба, като съгласуват позициите си. Те се обединиха, че трябва да се обърне специално внимание и на наредбите. Целта е намаляване на административната тежест за сектора.

Най-ниската цена при тръжните процедури декапитализира фирмите и не им дава възможност да се развиват е общата позиция на бранша. Обсъдено бе, че е необходимо да се изготви методика при определянето на класирането за обществените поръчки, като тя не трябва да противоречи на Закона за обществените поръчки.

Инж. Иван Бойков представи типовите тръжни документи, изготвени от КСБ и Министерството на околната среда и водите, за проектите по ОПОС и допълни, че скоро се очаква да излезе становището на Агенцията по обществените поръчки за тях.

По време на срещата бяха обсъдени Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради и други актуални теми за сектора.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *