Готвят протест в Банско

Прочетена: 26

Недоволни хотелиери и транспортни фирми готвят мащабен протест в неделя заради блокада по пътя към ски зоната в Банско, съобщава БНР.

До блокирането на движението се стигнало заради проверки на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и полицията.

Спирани са леки автомобили и бусове, извозващи туристите до и от планината. Стотици скиори не са успели да стигнат до ски зоната. Този път е единствената алтернатива през почивните дни, когато кабинковият лифт е много натоварен.

От „Автомобилна администрация“ и полицията предприеха масовите проверки заради твърдение на дружеството-концесионер, че десетки бусове незаконно превозват туристи.

Протестът утре е планиран пред началната станция на кабинката. Туристическият бизнес в Банско изпрати отворено писмо до министъра на туризма и местната власт. В него остро изразява недоволството си срещу концесионера.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 04.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.