Избират нов врачански митрополит

Прочетена: 23

Епархийски избори за нов врачански митрополит ще се проведат днес във Враца. 24 избиратели – по трима духовници и трима миряни от всяка от четирите духовни околии на епархията – ще участват в избора.

Осем епископа, включени в листата на Светия синод, ще се борят за повече от половината гласове. Избирателите ще ограждат две от имената в списъка и така ще излъчат двама епископи за овдовелия престол на Врачанска епархия.

Листата включва месемврийски епископ Яков, велички епископ Сионий, драговитийски епископ Даниил, главиницки епископ Йоан, браницки епископ Григорий, белоградчишки епископ Поликарп, агатополски епископ Йеротей, мелнишки епископ Герасим, съобщиха от Светия синод.

Изборите ще могат да се гледат “на живо” на официалната страница на Българската православна църква и Св. Синод във Facebook, както и в YouTube – „Врачанска Митрополия”.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.