Шест обществени поръчки за ремонти обяви община Шумен

Стойността им е 10 млн. лв., 800 хил. лв. без ДДС са за НУ „Илия Р. Блъсков“

Прочетена: 62

Шест обществени поръчки за ремонт на три училища, улиците „Станционна“ и „Тича“ и части от кв. „Тракия“ обяви община Шумен. Обектите са заложени в Инвестиционната програма на местната власт, а стойността на процедурите е 10 380 918 лв.

800 хил. лв. е прогнозната стойност за ремонтите в НУ „Илия Р. Блъсков“. Там са заложени реконструкция и основен ремонт на сградата на училището, която е построена през 1908 г. Проектът предвижда подмяна на дограма, на парапети на стълбище, ремонт на класни стаи, коридори, санитарни възли, изграждане на тоалетна и рампи за хора в неравностойно положение. Срокът за подаване на офертите е 30 март.

2 561 666 лв. е стойността на другата обявена поръчка – „Извършване на строително-монтажни работи при реализацията на обект: „Реконструкция/основен ремонт и внедряване на енергоефективни мерки в СУ „Васил Левски“.

Предвижда се изграждане на нови неносещи леки преградни стени, ремонт на стени и тавани; циклене и фугиране на паркет, подмяна на теракот, преустройство на столовата с кухня и бюфет. Ще бъдат изградени нов подемник и рампи за хора с увреждания. Освен това ще се подмени водопроводната и канализационна мрежа на сградата; ще се направи нова отоплителна инсталация и ще се изпълнят мерки за енергийна ефективност. Срокът за подаване на оферти е 29 март.

Реконструкция и основен ремонт с прогнозна стойност 2 436 666 лв. ще се извърши и на сградата на СУ „Панайот Волов“. Предвижда се подмяна на сградната водопроводна мрежа, на вертикалните канализационни клонове и етажната хоризонтална канализация. Ще се правят пожароизвестителна инсталация, нова отоплителна такава и ще се въвеждат мерки за енергийна ефективност. Заданието включва още ремонт на врати, прозорци, стени и тавани, циклене и фугиране на паркет, подмяна на теракота. Предвидени са промени в предназначението на една от учебните зали в библиотека, като с преградна стена ще се обособи хранилище.

952 100 лв. без ДДС е прогнозната стойност за облагородяване на района около кръстовището на ул. „Станционна“ и бул. „Симеон Велики“. В проекта се предвиждат рехабилитация на настилките на тротоарите, осигуряване на достъпна среда, безопасност и енергийна ефективност чрез изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление. Ще се реконструират зелените площи, които ще бъдат засети с нови растителни видове. Освен това ще бъдат обособени нови кътове за отдих, монтиране на пейки, включително за хора в неравностойно положение. Оферти се подават до 30 март.

Рехабилитацията на ул. „Тича“ е с прогнозна стойност 773 753 лв. Там асфалтовата настилка е в лошо състояние и с много повреди. Целта на проекта е да се извърши рехабилитация, възстановяване и изграждане на елементите на уличното платно. Срокът за подаване на оферти е 30 март.
Ремонт и облагородяване на пешеходните алеи, тротоарите и прилежащите зелени площи предстои и в района на кв. „Тракия“. Обявената обществена поръчка е за 2 865 733 лв. Оферти за нея се подават до 29 март. Срокът, който общината дава на изпълнителите да направят ремонтите, е 18 месеца от сключването на договорите.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *