Търсят изпълнител за площада на Силистра

Проектът е за 1,8 млн. лв., финансирането е по ОП „Региони в растеж“

Прочетена: 44

Община Силистра обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажни и ремонти работи за рехабилитация на площад „Албена“. Това е част от по-мащабен проект, който включва и реконструкция на ул. „Симеон Велики“, който бе подаден през юни 2016 г. по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020”. Стойността му е общо 5 368 873 млн. лв. и е част от Инвестиционната програма за подобряване на градската среда.

„Площад „Албена“, който е с обща площ 30 хил. кв. м, е своеобразен вход на града откъм Шумен и София – Русе, поради което състоянието и визията на това пространство са много важни. Улица „Симеон Велики“ започва веднага след пл. „Албена“ и осигурява непосредствената връзка към центъра на града“, уточняват от общинската администрация.

Строителните дейности включват презониране на алеите с цел по-удобна връзка между авто- и жп гарите и Дунавски парк и подмяна на настилката на всички алеи с нова от вибропресовани цветни бетонови елементи – павета и плочи. Планира се и възстановяване на паметника „1800 години Силистра“, което включва цялостна реставрация на монумента – както на облицовката, така и на прилежащия му терен: възстановяване на водното огледало (вкл. ВиК инсталация), площадките около паметника, изграждане на ново ел. захранване с въвеждане на художествено осветление; изграждане на детска площадка за деца от 3- до 12-годишна възраст; изграждане на автоматична напоителна система за зелените площи; реконструкция на кръстовищата пред ЖП гарата и бензиностанцията на входа на града и създаване на нова организация на движение на моторни превозни средства; изграждане на велоалея – по две главни диагонални алеи от вибропресовани павета с подходяща маркировка и цветно решение; подмяна на част от съществуващата дървесна растителност с нова.

Включено е и изграждане на кътове за обществен отдих по улицата и подмяна на елементи на градския дизайн; въвеждане на енергоспестяващо осветление и видео наблюдение – предвижда се направа на ново ел. захранване и художествено енергоспестяващо LED осветление, нова кабелна мрежа и нови паркови дизайнерски осветителни тела. Предвидена е затворена система за видео наблюдение (CCTV) и достъпна архитектурна среда съгласно изискванията.
Критериите за оценка на офертите са предложеният срок на изпълнение, гаранционният срок, мерките за намаляване на затрудненията за местното население при изпълнение на строително-монтажните дейности и предложената цена. Кандидатите трябва да имат минимален общ оборот за последните три приключили финансови години, не по-малък от два пъти обема на поръчката.

Освен това участниците в търга трябва да са изпълнили поне една дейност, сходна с тази на поръчката (благоустрояване, ремонтиране, изграждане на зони за отдих, площи от тип градски парк или площад с площ и обем на настоящия обект – 30 хил. кв. м, или по-голям) за последните пет години. Крайният срок за подаване на оферти е 30 март 2017 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.