Сред темите в ЕП през седмицата са правата на жените, даването на убежище и палмовото масло

Прочетена: 46

Политическите групи и парламентарните комисии провеждат заседания тази седмица преди пленарната сесия в Страсбург от 13 март. Депутатите ще отбележат деня на жената на 8 март и ще разискват промените в правилата на ЕС за предоставяне на убежище, последиците от разширяването на производството на палмово масло и спазването на основни европейски принципи от властите в Полша.
На 9 март депутата Сесилия Викстрьом (АЛДЕ, Швеция) ще представи пред комисията по граждански свободи доклада си за необходимите законодателни реформи на системата от Дъблин, която е в основата на европейската политика относно предоставянето на убежище.
Комисията по околна среда гласува на 9 март доклад, привличащ вниманието към проблемите от разрастването на производството на палмово масло. Палмовите плантации в някои страни изместват джунглата и това поставя под заплаха изградени екосистеми и животински видове като орангутаните.
Заместник-председателят на Комисията Франс Тимерманс ще говори пред комисията по граждански свободи на 9 март относно опасенията за спазването в Полша на принципа на върховенството на закона.
Анкетната комисия на ЕП, разследваща доколко се спазва европейското законодателство срещу прането на пари и данъчните измами, провежда в понеделник изслушване за това как банките, счетоводителите и адвокатите са помагали на свои клиенти в изграждането на офшорни структури. Това е последното от серия изслушвания, посветени на темата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *