Корнелия Нинова: Вярвам, че ще сме първа политическа сила на изборите и ще направим правителство

Прочетена: 18

БСП ще се опита да направи правителство, ако е първа политическа сила след изборите. Ще направи такъв опит и ако е втора, а първата се откаже.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова Телевизия, съобщиха от пресцентъра на БСП. „Вярвам, че ще бъдем първа политическа сила. Лидерът на първата сила трябва да е кандидатът за премиер”, добави тя. Нинова обясни, че първата задача на левицата е да спечели вота с по-голяма разлика. Като втора, Корнелия Нинова посочи изготвянето на проучване сред членовете на БСП- с кого предпочитат да бъде направена управленска коалиция. „Направих промяна в БСП. По важните въпроси да се допитваме до членовете. Няма да се отклоня от тази промяна”, каза тя. Нинова обясни, че след допитването ще започнат срещи с партиите, които са посочили членовете на БСП, ще се водят разговори за програма и политика. „Ако другите лидери са субективни и искат да строшат държавата, за да е тяхното, ще има риск. Важно е да можеш да поемеш отговорност и да кажеш какво ще правиш ден по ден- отчетност, прозрачност и да вървиш напред”, посочи Корнелия Нинова.
„Гордея се със сина си, че където и да е по света, той и работата му са повод да се чува химнът на България и да се вижда знамето ни. Носи вече седем – осем пъти световни медали на България”, каза Нинова. На въпрос, дали е било PR ход да язди кон на Тодоровден, лидерът на БСП каза, че това е нейно хоби. „От 35 години яздя. И сега ходя на тренировки. Нищо не ти дава такова усещане за свобода и независимост, като това да яздиш кон в равно поле”, заяви Нинова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *