Европейската комисия и МТИТС организират регионална конференция за насърчаване на инвестициите в транспортния сектор

Прочетена: 26

На 23 и 24 март 2017 г. в град София ще се проведе регионална конференция за насърчаване на инвестициите в сектор „Транспорт“. Събитието се организира от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на ЕК в сътрудничество с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Форумът има за цел да събере на едно място представители на Европейската комисия, българското правителство и институции, публичния сектор и бизнеса. Участие в конференцията ще вземат министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, еврокомисарят по транспорта Виолета Булц,  европейските координатори Карла Пейс и Катрин Траутман, европейски министри на транспорта, вицепрезидентът на ЕИБ Пим ван Балеком и др.

По време на събитието ще бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на инвестициите в транспортния сектор. Ще бъде представена и публикуваната от ЕК, на 8 февруари 2017 г., покана за предложения, чрез която се предоставят 1 млрд. евро, като допълнение към частни инициативи, насочени към ключови транспортни проекти. Целта е 1 млрд. евро от европейските фондове да бъдат обединени с други финансови източници, за да се стимулират частните инвестиции в проекти от обществен интерес.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *