Министър Седларски връчи сключените договори по процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ на ОПИК

Прочетена: 39

„Днес връчваме първите сключени 135 договора с обща стойност на безвъзмездната финансова помощ 34 287 402 лева“. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски, който връчи на официална церемония сключените договори по процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. /ОПИК/.

Министър Седларски посочи, че интересът към процедурата е бил изключително висок, като одобрени за финансиране по нея са 239 кандидати, сред 608 подадени проектни предложения, които ще получат безвъзмездна финансова помощ, възлизаща на 58 661 815 лева,.

„Тази процедура дава възможност на фирмите да въвеждат добри съвременни практики, да могат да сертифицират системите си за управление на качеството, както и да въвеждат такива управленски информационни системи, с които да се доближат до световните стандарти. По този начин ще могат да разчитат на качествена информация при взимането на решения“, изтъкна министър Седларски.

Главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Ивелина Пенева посочи, че с всяка една процедура управляващият орган се доближава до междинните цели на програмата. „Основна наша цел е да работим добре и да работим в срок, както и да има удовлетворение от бизнеса“, каза още тя. Ивелина Пенева обяви, че за бенефициентите по процедурата ще бъде организирано и обучение, на което ще бъдат дадени разяснения.Тя информира, че по програмата в момента има още две отворени процедури за кандидатстване – за развитието на клъстери и за енергийна ефективност за големи предприятия.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *