Обявиха търг за надзор за реконструкция на трамвайните трасета в София

Прочетена: 51

Столичната община обяви обществена поръчка за избор на консултант за упражняване на строителен надзор и изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти със съществените изисквания към строежите, съгласно чл. 166 от ЗУТ за обновяване на трамвайни трасета. Търгът включва два обекта. Единият е реконструкцията на трамваен релсов път по ул. „Каменоделска” от кръстовището с бул. „Константин Стоилов” до крайно трамвайно ухо „Орландовци”. Вторият е обновяването на трасето по бул. „Цар Борис III” от ухо „Княжево” до ухо „Съдебна палата”, без участъците на пл. „Руски паметник” и кръстовището на бул. „Цар Борис III” и бул. „Г. Делчев”. Те ще се изпълняват по проект „Интегриран столичен градски транспорт – фаза II” по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, по процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Устойчиво и интегрирано градско развитие”. Индикативната стойност на поръчката е 1 495 060,08 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 28 месеца.
При оценката „Организацията за изпълнение на поръчката“ е с тежест 60 т., а „цената“ – 40 т.
Офертите се подават до 17. 30 ч. на 4 април т.г.
През тази година се очаква 4 083 611,99 лв. да бъдат инвестирани в реконструкцията на трамвайния релсов път по ул. „Каменоделска” от ул. „Константин Стоилов” до трамвайно ухо „Орландовци”. Над 23 млн. лв. ще се вложат в ремонта на това по бул. „Цар Борис III” от „Княжево” до Съдебната палата, с изключение на участъка на пл. „Руски паметник” и кръстовището на бул.„Гоце Делчев” и „Цар Борис III”. Трамвайният релсов път е строен през 1988 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.