Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави участниците във форума „Жените в транспорта на България“

Прочетена: 64

В своето изказване през участници в кръглата маса столичният кмет Фандъкова акцентира на успешния диалог, които има със Съюза на транспортните синдикати и даде примери с реализирани политики. „Първите проекти, които осъществихме заедно бяха свързани с повишаване на сигурността в превозните средства и срещу насилието над жени. Днес вече в голяма част от превозните средства има поставени камери, които да гарантират по-голяма сигурност както на пътниците, така и на водачите. Днес надграждаме това сътрудничество и работим по мерки, които включват политики за съчетаване на професионалния и семеен живот. Работата в столичния транспорт е отговорна и нелека и е важно жените да имат възможността да съчетават професионалното си развитие със семейните отговорности и личния живот. Това каза столичният кмет пред участниците във форума“. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
Кметът Фандъкова представи и две предстоящи инициативи. По идея на Съюза на транспортните работници и със съдействието на Столичната община се организират безплатни курсове за жени –водачи в Столичния автотранспорт. Целта е повече жени да имат възможност да повишат своята квалификация. По предложение на кмета на София Йорданка Фандъкова работещите в столичния транспорт жени ще бъдат включени в програмата на Столичната община за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Фандъкова припомни, че в програмата до момента са били включени учители и социални работници.
В четирите дружества на столичния транспорт работят над 2000 жени. „Партньорството между Съюзът на транспортните синдикати в България и местната власт в лицето на кмета г-жа Йорданка Фандъкова е водещ пример за реален, действен социален диалог. Този факт беше отчетен от ЕК като добра практика от европейската инициатива „Жените в транспорта“, стартирала по инициатива на комисаря по транспорта Булч и комисаря по правосъдие Юрова.“ Това каза Екатерина Йорданова, председател на СТСБ и вицепрезидент на Европейската и Световни транспортни федерации. Всяка наша среща ражда нови инициативи, които водят до реални действия., посочи още Йорданова.
Столичният кмет Фандъкова поздрави и всички жени в София с 8 март- Международния ден на жената.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.