Мустафа Карадайъ: Дошло е времето ДПС да спаси България от омразата и разделението, от бедността и демографската криза

Прочетена: 21

„Дошло е времето ДПС да спаси България от омразата и разделението, от бедността и демографската криза“ – това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ при откриването на предизборната кампания в Добрич.
„Ние се конкурираме с ГЕРБ и БСП, защото те уж се наричат системни партии. Само че, ако им погледнем поведението, и те дойдоха и се задържат на повърхността с омразата и разделението“, заяви той. „В тази ситуация на геополитическа криза, на криза в политиката в ЕС, в световен план, включително и в България ДПС има нужда да дадем максимума от себе си, за да ускорим движението на влака ДПС за общото ни бъдеще, за общата ни сигурност, за каузата, за победата“, заяви Карадайъ.
Пред препълнената зала на драматичния театър „Йордан Йовков“ бе представена листата на ДПС за предстоящите извънредни парламентарни избори.
„Добруджа има славна история и заслужава много по-добро бъдеще“, заяви Хасан Адемов – водачът на листата на ДПС в Осми Добрички МИР. Той посочи, че след 27 години бедността и мизерията, дори и безработицата са проблем както в страната, така и в Добруджа. В седем от осемте общини от област Добрич безработицата е над средната за страната, която е 7 %. „Това е проблем, защото нивите на Златна Добруджа се превърнаха в суровинен придатък на други държави, без да има за заетост за преработваща промишленост. Затова нашите усилия, в нашата програма са насочени срещу бедността и мизерията“, заяви още Хасан Адемов.
„Ние не сме проклятието на България, а богатството й“, заяви Илхан Кючюк, председател на младежкото ДПС, евродепутат. „ДПС е необходимата сила за България, защото съхранява етническия мир, който е уникален“, заяви Филиз Хюсменова, евродепутат и зам.-председател на групата АЛДЕ в Европейския парламент.
„Да спасим България“ – патриотичен лозунг, както отива на най-патриотичната партия в България – ДПС. Защото ние сме истинските патриоти“, заяви Йордан Цонев, член на ЦОБ и водач на листата на ДПС в Хасково. Той посочи, че много партии се накичиха с името патриотични, но те са реверни патриоти, защото носят патриотизма си, както се носи значка на ревера. Патриотите на България са в ДПС и затова на нас отива да спасим България, от бедността, от разрухата, от демографската криза, да върнем прекрасните си деца тук – по родните места, заяви още той.
Присъстващите бяха поздравени с изпълнения на флейтистката Мелиса Раифова, на фолклорни групи от читалищата в селата Бенковски и Дянково. Вечерта завърши с концерт на Орхан Мурад.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.