Генерал-лейтенант Андрей Боцев встъпи в длъжността „Началник на отбраната”

Прочетена: 20

В Министерство на отбраната се състоя официална церемония по сдаване и приемане на длъжността „Началник на отбраната”. Ще продължим да работим за утвърждаване на стратегическите цели на отбраната, за постигане на по-боеспособна армия,предвид на ситуацията, в която се намираме. Аз нееднократно съм казвал, че съм човек, който работи в екип. Ще направя всичко възможно да работя в екип. Това каза ген.-лейтенант Андрей Боцев на официалната церемония по сдаването и приемането на длъжността „Началник на отбраната“. Той определи встъпването си в длъжност като висока чест. „Благодаря на ръководството на Министерство на отбраната за този избор и ги уверявам, че ще продължа да работя с всички сили и средства за издигане на престижа и утвърждаване на високия имидж на Българската армия. Целите са ясни, благодаря на своите предшественици, които начертаха контурите”, каза още той. Вицеадмирал Евтимов подчерта, че за него е било отговорност и дълг да изпълнява длъжността „ началник на отбраната”. „Българската армия олицетворява държавността и като такава се нуждае от стабилност и началник, назначен за постоянно”, каза още той. Вицеадмирал Евтимов поздрави генерал-лейтенант Боцев и му пожела успех в бъдещата работа като главнокомандващ на армията.
Министърът на отбраната Стефан Янев поздрави новия началник на отбраната. „Това е една отговорна позиция, която въплъщава командната верига на Българската армия. Това е най-високото място във веригата, което с отговорностите, носи и своите задължения. Екипният подход е основата на нашата същност. Армията и въоръжените сили са един екип, който държавата е създала, оборудва и обучава, за да изпълни най-важната мисия в сигурността-0 защита на суверенитета и границите на държавата”, каза още военният министър.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.