Огнян Герджиков към институциите за подготовката на изборите в Русенска област: Апелирам да не допуснете грозното явление „купуване на гласове“ на парламентарните избори

Прочетена: 15

На работна среща в Русе с областния управител, кмета на общината, председателя на Районната избирателна комисия, кметовете и секретарите на общини от областта премиерът Огнян Герджиков се запозна с хода на подготовката за вота на 26 март. „Имате изключителна роля за подготовката на изборите в спокойна и честна среда. Не допускайте това грозно и срамно за европейска страна в 21 век – търговията с гласове – да се случи на този вот“, апелира министър-председателят.
Ангажираните с изборите институции информираха Герджиков за осигуряването на изборни помещения, помещения за съхранението на изборните книжа, осигуряването на охрана и бюлетини за секциите. Областният управител Стефко Бурджиев изрази притеснение, че отпуснатият за изборите бюджет може да се окаже недостатъчен за малките общини, както и за подвижните урни, но подчерта, че са предприети всички необходими мерки за нормалното протичане на изборния процес. Районната избирателна комисия в Русе е съставена политически балансирано и в срок, каза още Бурджиев.
Областното ръководство на Русе запозна премиера с трансграничния проект за изграждане на естакада – кръстовище на две нива в зоната на ГКПП „Дунав мост“ и поиска съдействие от страна на правителството този трансграничен проект да бъде осъществен час по-скоро. По актуални въпроси на община Русе министър-председателят разговаря с кмета Пламен Стоилов.
Огнян Герджиков се срещна с ректорското ръководство на Русенския университет и съобщи, че правителството възнамерява да разреши откриването на филиал на университета в град Видин.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.