Малина Крумова: Няма опасност от спиране на еврофондовете

Прочетена: 23

За този програмен период не може да се говори за опасност от спиране на еврофондове. В крайна сметка ние работим с финансова рамка, която е определена още при одобряването на многогодишната финансова рамка, т.е до 2022 година.

Това каза вицепремиерът по европейските фондове Малина Крумова в отговор на въпрос дали има опасност от спиране или забавяне на европари за България заради сценария „Европа на две скорости”.

„Така, че не можем да твърдим, че ще има спиране заради дискусиите, но дебатът, който се води в момента е изключително важен от гледна точка на развитието на бъдещето на Европа. Също така аз бих казала, че е важен и от гледна точка на развитието на бъдещето на България. Тоест, ние трябва да проведен този дебат в широк формат и на национално ниво, и на европейско ниво, за да решим ние къде сме, какво ние искаме да правим, нашата визия за развитие каква е, по какъв начин искаме да изглеждаме след 20-30-50 години”, каза Крумова.

Според вицепремиера Европа на две скорости или на много скорости е един от възможните варианти, разбира се, но той не би дал правилата насока за развитието на Европейския съюз като силен актьор на световната сцена.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *