Планира се отваряне на източната част на Дунав мост, за да се облекчи натоварването

Прочетена: 26

Министър-председателят Огнян Герджиков посети ГКПП Дунав мост, където проведе работна среща с представители на Митница – Русе и Регионалната дирекция „Гранична полиция“.


Премиерът се запозна с организацията на работа на Дунав мост. Той съобщи, че до края на годината се планира да бъде отворена източната зона на моста, която в момента не се използва. Това ще позволи да се удвои капацитетът на съоръжението и ще се облекчи голямото натоварване.
Огнян Герджиков коментира, че страната ни изостава с въвеждането на електронните винетки, каквито има в Румъния. „Ще търсим решение и на този въпрос“, подчерта премиерът, според когото е недопустимо в 21 век да се изостава от модерните технологии.
В края на март или началото на април се планира среща между правителствата на България и Румъния, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с граничните пунктове, съобщи още Огнян Герджиков.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.03.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.